BBP: MHP'nin askere ücret projesi bizim

Büyük Birlik Partisi (BBP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından Meclis'e sunulan askerlere asgari ücret verilmesi...

Büyük Birlik Partisi (BBP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından Meclis'e sunulan askerlere asgari ücret verilmesi projesinin kendilerine ait olduğunu savundu.
BBP'den yapılan yazılı açıklamada, partilerinin bir yılı aşkın süredir terörle mücadele konsepti ve bedelli askerlik tartışmalarının gündeme taşındığı dönemlerde ortaya koyduğu 'Kınalı Alilerin Torunlarına Bedel Ödenecek', 'Askerî Ücret' projelerini, MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin'in gündeme taşıdığı belirtildi.
Bedelli askerlik tartışmalarının yoğun olarak yaşandığı şu günlerde BBP’nin ortaya koyduğu projeyi MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin'in, 'Er ve Erbaş Harçlıkları Kanunu'nda değişiklik yapılması için kanun teklifi vererek tekrar gündeme taşıdığı hatırlatılan açıklamada, "Büyük Birlik Partisi 12 Haziran Genel seçimi öncesi 'Silah altındaki evlatlarımıza; tüm erbaş ve erler için askerlikleri süresince asgari ücret (571,21TL + SGK) güvencesi verecektir' başlığı altında 'askeri ücret' projesini seçim beyannamesine koyarak kamuoyu ile paylaşmıştı. Büyük Birlik Partisi askerlik süresi ihtiyaca göre kademeli olarak düşürülmesini, insan gücünden ziyade teknolojik güce dayanan 'mobil ordu' oluşturulmasını, buradan tasarruf edilen gelirin 'askeri ücret' fonuna aktarılmasını önermişti." denildi.
Açıklamada, "Bunun dışında siyasi partilere ayrılan hazine yardımının tamamının kesilmesiyle elde edilecek gelir ve kayıt dışı ekonomi ile yapılacak mücadele sonucu elde edilecek gelir 'askeri ücret' fonuna aktarılması gerektiğini belirterek kaynak sorununa da çözümüne işaret etmişti. Yılda 100 milyon kişinin yolculuk yaptığı havayolu bilet ücretlerinden ayrılacak 5 TL ile elde edilen toplam gelir askeri ücret fonuna aktarılması, silah altındaki tüm er ve erbaşlar SGK güvencesi altına alınması BBP’nin önerileri arasındaydı." ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz