BBP yabancı uzman çağırdı

BBP helikopter kazasını incelemek için Alman ve ABD'den 2 uzman heyet çağırdı.

Seçimlere üç gün kala hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasının üzerinde kuşku bulutları oluşmaya başlayınca, BBP Genel Merkezi harekete geçti. BBP'liler kazayı incelemek üzere ABD ve Almanya'dan iki ayrı kaza kırım ekibi davet ettiler. BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, helikopterin kaza dışında sabotaj ve benzeri nedenlerle düştüğüne ilişkin çeşitli iddiaların gündeme geldiğini, ancak kendilerinin resmi rapor henüz hazırlanmadığı ve kendilerine resmi bir bilgi gelmediği için tüm seçenekleri masanın üzerinde tuttuklarını söyledi. Şanverdi, Yazıcıoğlu'nun basına yansıyan ya da yansımayan pekçok kaza atlattığını, hatta kendisinin de bulunduğu hafif bir kazanın yine "kader" denilerek medyaya duyurulmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Şanverdi, Yazıcıoğlu'nun eşinin de bir araç tarafından izlendiğini ve sıkıştırılarak kaza yapmaya zorlandığını aktardı. Şanverdi bir başka kaza örneğini anlatırken de Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu aracı kaza yapmaya zorlayan küçük bir kamyonun olay yerinden kaçtıktan sonra oto sanayi sitesinde kaza sırasında zarar gören parçalarının değiştirilirken bulunduğunu aktardı.

Şanverdi, Yazıcıoğlu'nun dizüstü bilgisayarının çalındığını sonra da bahçeye bırakıldığını doğrularken, "içinde ne olduğunu kimse bilemez, ancak kişisel bilgisayarıydı ve mutlaka önemli bilgiler vardı" dedi. Şanverdi, bilgisayarın yol güzergahlarının öğrenilmesi için çalındığını sanmadığını, bu tür bilgilerin son gezisinde olduğu gibi partinin internet sitesinden yayınlandığını belirtti.

Şanverdi, sözlerini kazanın araştırılması için ABD ve Almanya'dan kaza kırım konularını araştırmakta uzman iki heyetin davet edildiğini, kazayı bu uzmanların da araştıracağını söyleyerek tamamladı.

ANKA