Bbp Yenişehir İlçe Başkanı Yasin Öztemel:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Diyarbakır Yenişehir İlçe Başkanı Yasin Öztemel, balyoz davasıyla ilgili yaptığı açıklamada,...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Diyarbakır Yenişehir İlçe Başkanı Yasin Öztemel, balyoz davasıyla ilgili yaptığı açıklamada, demokratik bir ülkede karar merciinin halk olduğunu söyledi.

Balyoz davası sanıklarının, mahkeme tarafından suçlu bulunduğunu belirten BBP Yenişehir İlçe Başkanı Yasin Öztemel, ülke olarak oldukça zorlu bir süreci yaşadıklarını söyledi. Öztemel, “Gerek sınırlarımızın ötesinde yaşanan çatışmalar ve gerekse ülkemizde son derece önemli gelişmeler yaşanıyor. Kamuoyunda 'Balyoz darbe planı' olarak bilinen davanın sanıkları, yargı sürecinin sonunda suçlu bulunarak cezalandırıldı. Bu karar, kimi kesimler tarafından olumlu bulunurken, bazı kesimlerce ise eleştiriyle karşılandı. Elbette ki demokratik bir ortamda herkes, düşüncesini özgürce dile getirme hakkına sahiptir. BBP olarak adil yargının kararlarına saygılı olduğumuzu daha önce muhtelif platformlarda dile getirmiştik. Ancak şöyle bir geriye doğru dönüp, zaman tünelinde bir yolculuk yaptığımızda, demokrasi tarihimizin maalesef pek de iç açıcı olmadığını görüyoruz. Gerek 27 Mayıs 1960 ve gerekse 12 Eylül 1980 askeri darbeleri, her şeyden önce anayasayı açık bir şekilde ihlal ediyor. Kaldı ki, 1960 darbesinde Başbakan Adnan Menderes ve iki bakan arkadaşı, idam edilmişlerdir. Halk oyuyla gelen ve halkın teveccühüne mazhar olmuş bir siyasi kadronun mensuplarının, böylesine anti demokratik bir şekilde silah zoruyla görevlerinden alınmaları ve sonra da idam edilmeleri, izan ve vicdan sahibi hiç kimsenin kabul edemeyeceği bir durumdur.

Reklam
Reklam

Ülkeyi vesayet altına alan, çok partili sistemi lav eden, TBMM'nin iradesine ipotek koyarak kapatan askeri darbeler, ülkemize ve insanımıza zarardan başka bir getiri sağlamamıştır. Bu kanunsuz girişimlerin ceremesini de yine her zaman olduğu gibi milletimiz çekmiştir. Hal böyle iken, balyoz davası sanıklarına verilen cezaları tartışmak bizce yersizdir. Kaldı ki, isnat edilen suçlar son derece ciddi suçlardır” dedi.

Sanıkların söz konusu girişimlerinde başarılı olmaları halinde, ülkenin sonuçları kestirilemeyecek derecede vahim gelişmelerle karşı karşıya kalabileceğini belirten Öztemel, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İşin bu yönü, her nedense bazı kesimler tarafından hiç dile getirilmiyor. Hiçbir kişi ve kurumun, ülkemizi vesayet altına alma hak ve yetkisi yoktur. Demokrasilerde en üst karar merci halktır. Halk kimi ve hangi siyasi hareketi isterse, onu iktidara getirir. Demokrasiye samimi olarak inanan herkesin bu görüşte olması gerekir diye düşünüyoruz. 1960 ve 1980 darbeleri sonrası yaşanan antidemokratik olaylar, yapılan işkenceler ve zulüm ne çabuk unutuldu. Artık şunu herkes iyi bilmeli ki, demokrasiyi zaafa uğratacak kim olursa olsun, kanunlar nezdinde hesabını verecektir. Hepimize düşen görev, el ele, gönül gönüle verip, ülkemizi hak ettiği noktaya taşımaktır”.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: