Bbp'de Bayramlaşma

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bu bayramın birliğimize, beraberliğimize, dünyada ezilen, horlanan ve kanları akıtılarak...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bu bayramın birliğimize, beraberliğimize, dünyada ezilen, horlanan ve kanları akıtılarak sömürülen müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde partililerle ve kendisini ziyarete gelen vatandaşlarla bayramlaştı. Tekbirler eşliğinde "Başbakan Mustafa" sloganlarının atıldığı bayramlaşma öncesi Destici, "Bu bayramın birliğimize, beraberliğimize, dünyada ezilen, horlanan ve kanları akıtılarak sömürülen müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dünyada en fazla kan ve gözyaşının döküldüğü coğrafyanın İslam coğrafyası olduğuna dikkat çeken Destici, "Myanmar'daki Arakanlı kardeşlerimizin dramı hepimizin yüreklerini dağlıyor ve onların acısıyla birlikte, belki dünyanın diğer coğrafyalarındaki müslüman kardeşlerimize yapılan zulümleri göremiyoruz. Çünkü nereye yüz çevireceğimizi bilemiyoruz. Dünyanın hangi coğrafyasına baksak mutlaka bir müslüman zulmüyle, kırımıyla ve sömürüsüyle karşılaşırsınız. Bütün bunların sebebi küresel emperyalist güçlerin sömürü düzenini daha da sağlamlaştırmasıdır" dedi. Sözleri sık sık partililerin alkışlarıyla kesilen Destici, şunları kaydetti:

"Terörle mücadele ettiğini söyleyen bir devlet hala terörü çözecek bir istihbarat birimini oluşturmaz mı, en son Başbakan'ın da itiraf etmek zorunda kaldığı terörle mücadele ettiğini söyleyen bir devlet, BDP'li belediyelerden PKK'ya para aktarıldığını bildiği halde buna göz yumar mı? Bunların hiçbirisi yapılmadı. Mevcut hukuktan biz memnun değiliz. Meclis kürsüsüne seçilmişler, Meclis karşısında milletin birliğine, bütünlüğüne yemin etmişler. Hadi onlar şahsiyetsiz, kişiliksiz yeminlerine uymuyorlar, bu yeminleri yerine getirmiyorlar ve gidip PKK'lı teröristlerle kucaklaşıyorlar. Çünkü bir farkları yok, onlar da ordan geldi. Konuştukça insanın çok kızası geliyor. Bir anayasal düzen, bir seçim sistemi nasıl oluyor da dağdan gelmiş bir belediye başkanına ruhsat veriyor."

Reklam
Reklam

Destici, açıklamalarının ardından partilerle tek tek kucaklaşırken, miniklere ise bayram harçlığı verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: