Bbp’den Kosova Türklerine Ziyaret

Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal ve Yıldırım İlçe Başkanı Fevzi Arda, ...

Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal ve Yıldırım İlçe Başkanı Fevzi Arda, Kosova’nın bağımsızlığının beşinci yıldönümü münasebetiyle Kosova Üsküp Türkleri Derneği’ni ziyaret etti.

Ünsal, Kosova’nın bağımsızlığının 5. yılını kutlayarak, “Bu yolda şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 500 yıldır bir ve beraber yaşadığımız kardeşlerimizle tekrar aynı duygularla ve tam bağımsız bir şekilde bir arada olmanın hazzını bir kere daha derin duygularla hissediyorum. Çünkü Balkanlar ve Kafkasya bağımsız değilse, bağımsız bir Türk dünyasından bahsedemeyiz. Hayalimiz olan Adriyatik’ten Çin seddine kadar inşallah Türk dünyasını hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Dernek Başkanı Recep Gündüz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Merhum Muhsin Yazıcıoğlu, Bursa’ya geldiğinde derneğimizi ziyaret etmiş, Kosova’nın bağımsızlığı için verilen mücadelenin önemini anlatmıştı. Kapısı olmayan bir helikopterle Kosova’ya giderek, ölümü göze alıp yardım götüren ve bağımsız Kosova’nın mücadelesini veren şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nu bir kere rahmetle anıyorum. Kosova’nın birçok meselesi var. Bunlara çözüm bulunmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Ünsal ise, “Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlunun, milliyetçiliği Türkiye ile sınırlı değildi. Batı Trakya’nın, Bosna’nın Kosova’nın , Çeçenista’nın, nerede mazlum milletler varsa oranın bağımsızlığı için mücadele etmiş bir alperendi. Türkiye’nin Kosova’yı hala tanımamış ülkelere yönelik lobicilik faaliyetlerini yoğunlaştırması gerekmektedir. Sırbistan’ın Kosova ve Bosna’da yaptığı katliamlar için TBMM tarafından soykırım kararı alınmasını ve soykırım anıtı yapılmasını istiyoruz. Çünkü batı bu soykırımdan 1. derece sorumludur ve Bosna’da, Kosova’da göz göre göre soykırım yaptırılmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: