Bbp’den Terör Vurgusu

Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, terörle mücadelede cesaret, azim, kararlılık ve sabır...

Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, terörle mücadelede cesaret, azim, kararlılık ve sabır gerektiğini belirterek, “Terörle mücadele bağımsız hareket etmeyi ister. 30 yıldır basiretsiz, iradesiz, cesaretsiz, liyakatsiz yöneticilerin bedelini topyekun ülkemiz, milletimiz ve bu milletin evlatları ödemeye devam ediyor” dedi.

BBP İl Başkanı Gözütok, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda terör olaylarına dikkat çekti. Gözütok, “Türkiye'yi yönetenler idare edenler, günü kurtarma, günü geçiştirme derdi içerisinde ve bir de milletin kalbine bir kurşun sıkarcasına, bir hançer saplarcasına Apo ile görüşmeler, İmralı ile görüşmeler, Oslo görüşmelerinin başlaması tekrar, Pkk'lılarla müzakere ve milletten gizli Pkk'nın siyasi sözcüleri ile hem sayın cumhurbaşkanlığı makamında Cumhurbaşkanı hem iktidar partisinin, hem de meclis başkanının görüşmelerden sonra millet görüştüğünü duyuyor ve öğreniyor. Ne konuşulduğunu bu milletin öğrenme hakkı yok mu? Hani sözler verildi, hangi pazarlıklar yapılıyor. Neyin karşılığında hangi anlaşmalar imzalanıyor. Bunları milletin bilmeye hakkı yok mu? Onunu için hükümet açık ve şeffaf olmalı. terörle mücadele konusunda çok açık ve şeffaf olmalı. Türkiye’de Suni gündemler öne alınıyor ve esas gündem konuşulmuyor , 18 yaşında seçilme hakkı ve askerlerin oy vermesi gibi konuların hiçbirinin milletin gündemini meşgul edecek önemde değildir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Seçimlerin 6 ay sonra veya önce yapılmasının çok önemli olmadığını ifade eden Gözütok “Bunun Türk toplumunun temel problemlerini gidermede ne gibi bir önemi var ki. Niye bu siyasetçilerimiz hala parti menfaatlerinden, kendi menfaatlerinden vazgeçip de ülke menfaatlerini öne koyamıyorlar, ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. ''Ne kadar çarpık bir sistemimiz var'', yerel seçimlerin öne alınması için anayasa değişikliği gerektiğini ancak Türkiye'nin idari yapısını ilgilendiren büyükşehir tasarısı için anayasa değişikliğine gerek olmaması garip değil mi? Sessiz sedasız Türkiye'yi eyaletlere bölecek ve Güneydoğu'da özerkliğin altyapısını oluşturacak bir yerel yönetimler yasasını Meclis'e getirmişler. İçişleri Komisyonu bile buna karşı, AK Parti Grubu'nun önemli bir kısmı buna karşı. Ben onun için 'gizli oylama yapılsın' diyorum veya referanduma götürün. İslam coğrafyalarının emperyalist küresel güçler tarafından kanlı bir şekilde sömürüldüğü, türlü siyasi oyunlarla aralarına tefrika sokularak birbirine düşürüldüğü yüzyılımızın en acımasız süreçlerini yaşamaktayız. Ülkemizde bundan ziyadesiyle payına düşeni yaşamaktadır. Bir taraftan 30 yıla yakın bir süredir PKK terör örgütü eliyle bin ikiyüz yıllık kardeşliğimiz yok edilmeye çalışılırken diğer taraftan kardeş İslam ülkeleriyle de aramıza nifak tohumları ekilmektedir. Bizlere düşen bu oyunu fark ederek bunu bozmak olmalıdır. Çözüm birlik olmak ve birlikte hareket etmekten geçmektedir. Yüce Allah’ın bizlere hediye ettiği Kurban Bayramı’nı buna vesile kılarak, hep birlikte tüm Müslümanlarla ve İslam alemiyle kucaklaşabilmeliyiz. Rabbim bizlere Hz. İbrahim(a.s)’in imanını, Hz İsmail (a.s)’in teslimiyetini, Hz. Muhammet (s.a.v)’in ümmetine ve tüm insanlığa olan sevgisini nasip etsin. Bu vesileyle Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, size, ailelerinize, büyük Türk milletine ve İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.” Şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: