BBP'li Bağcı: Terörün Kökünü Kazımak Için Profesyonel Orduya Geçilmeli

Büyük Birlik Partisi(BBP) Antalya İl Başkanı Bekir Bağcı, Türkiye'nin kalkınmasını ve bölgesinde güçlü olmasını istemeyen...

Büyük Birlik Partisi(BBP) Antalya İl Başkanı Bekir Bağcı, Türkiye'nin kalkınmasını ve bölgesinde güçlü olmasını istemeyen ülkelerin, terör olaylarını artırarak önünü kesmek istediğini söyledi.

BBP İl Başkanı Bağcı, Manavgat'ta parti binasında yaptığı basın açıklamasında, ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini ve teröre karşı herkesin ortak tavır alması gerektiğini kaydetti. Son aylarda artan terör olayların amacının ülkede siyasi otoriteyi zayıflatarak kaos ortamı oluşturmak olduğunu belirten Bağcı, ardından da iç savaş çıkartarak kardeşi kardeşe düşürmek olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Antalya'da 5 bin kişi üzerinde yaptıkları ankette insanların yüzde 90'ının ülkenin birinci gündemini terör olarak gördüğünü belirten Bağcı, ülkede terör olayları son bulmadığı sürece ekonomik kalkınmanın topluma yansımasının da doğru okunamayacağını söyledi. Terörle etkin mücadelenin yolunun profesyonel ordudan geçtiğinin altını çizen Bağcı, askeri birliklerine teslim etmede 20 önce gösterilen güvenlik zaaflarının günümüzde de devam etmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti. Bağcı, şunları söyledi: "Terörle mücadelenin partiler üstü tutulması gerektiğine inanıyoruz. Hükümetin, terörle mücadeledeki kararlılığını destekliyoruz. Güvenlik sağlanmadan bir ülkede özgürlük olmaz. Karakol baskınlarında askerlerimizin şehit olmaması için mobilize birlikler kurulmalı. Terörle mücadeleyi, 3 aylık acemi eğitimi askerlerin değil, terörle mücadele eğitimi almış askerlerin yapması taraftarıyız. Onun için bir an önce profesyonel orduya geçmek zorundayız. 5 bin kişilik terörle mücadele eğitimi bulunan rütbeli askerlerin PKK'nın kökünü kazıyacağına inanıyoruz. Yeter ki bu konuda bir adım atılsın. 20 yıl önce de Elazığ'dan Bingöl'e giderken 33 askerimizi şehit olmuştu. 20 yıl sonra güvenlik zaafından 10 askerimiz şehit, 70 askerimiz yaralandı."

Reklam
Reklam

Bağcı, Bingöl'de şehit olan 10 Mehmetçiğe Allah'tan rahmet, yaralı askerlere acil şifa diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: