BBP’li Döngel: 1 Mayıs'ta Görüntü Emek Dayanışması Mı, Bölücülük Ittifakı Mı?

BBP Merken Kurul Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Döngel, Türkiye’de radikal sol örgütlerin, bazı sendikal hareketlerin...

BBP Merken Kurul Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Döngel, Türkiye’de radikal sol örgütlerin, bazı sendikal hareketlerin ve derneklerin bölücü örgütün koltuk değnekliğini yapar hale geldiğini savundu. Döngel, 1 Mayıs kutlamalarının "Emek dayanışması mı, bölücülük ittifakı mı?" olduğunu da sorguladı.

Hüseyin Döngel, 1 Mayıs Türkiye’deki radikal sol örgütlerin ve bazı sendikaların bölücü örgütün değirmenine su taşıdığını, etnik bölücü örgütle ittifak halinde olduklarını bir kez daha görüldüğünü açıkladı. Döngel, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "1 Mayıs’ta yaşananlar bir gerçeği yeniden doğrulamıştır. PKK’nın peşine takılan Marksist sol örgütlerle DİSK, KESK ve bazı dernekler 1 Mayısı bahane ederek terör estirmişler ve ortalığı savaş alanına çevirmişlerdir. Taksimde kullanılan dil, talepler, öncelikler ve saldırı biçimleri PKK’yı aratmayacak cinstendi. Bu kadar ortaklık bir tesadüf değildir. Yıllardır gizlenen dayanışmanın tezahürüdür. Marksist sol örgütlerin içinde var olan Kürtçü potansiyellerin daha diri bir kimlik taşıması sol örgütleri PKK’nın güdümüne sokmuştur. 1 Mayısta izlediğimiz tabloya dikkat edilirse, marjinal sol örgütler sergiledikleri tavır ve söylemleri itibari ile emek ve emekçi vurgusundan bambaşka bir yapıya bürünerek bölücü ve Kürtçü hareketin bir parçası haline gelmiştir."

Reklam
Reklam

Döngel, 1 Mayıs’ta meydanlara dökülen ve emek gibi itiraz edilemeyecek bir olgunun arkasına sığınarak sergilen tutum, söylem ve faaliyetlerin marjinal sol hareketler etnik bölücülerle dayanışma ve ittifak içine girdikleri, PKK’nın taşeronluğuna soyunduklarının göstergesi olduğunu duyurdu. Döngel, açıklamasında şu bilgilere yer verdi: "Radikal sol örgütler koynunda büyüttükleri PKK’nın kontrolüne girerek bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de itibar ve imajını düzeltme derdine düşmekle beraber bölücü örgüte güç katma gayretindeler. 1960’larda başlayan, 1970’lerde serpilip büyüyen yoldaşlık hikayesinin son yıllarda bölücülük ittifakına dönüşmüşlüğün 1 Mayıs’ta tescillenmiştir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: