BBP'li Döngel: Zamlar Milletimizin Belini Büküyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Döngel, son zamların milletin alım...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Döngel, son zamların milletin alım gücünü azalttığını belirtti. “Zamlar milletimizin belini büküyor” diyen Döngel, siyasilerin seçim meydanlarında verdikleri vaatleri unuttuklarını söyledi.

Hüseyin Döngel, geçmiş hükümetlerin yaptığı gibi AK Parti hükümetinin de seçim öncesi millete verdiği birçok sözü unuttuğunu savundu. Hüseyin Döngel, şöyle konuştu: “Başbakan Kayseri’de halka yaptığı ilk hitabetinde eğitim, petrol fiyatları ve yüksek vergiler olmak üzere üç meselenin milletin belini büktüğünü ve bunları halledeceğini söylemişti. Seçildiği takdirde bu sorunları öncelikli olarak halledeceğini söyleyen hükümetin 10 yıllık iktidarı dönemine baktığımızda bu sorunların katlanarak artmıştır. Petrole yapılan zamlar, vergi yükü ve eğitimde gelinen son nokta milletin belini bükmüş, kredi kartı borçlarını artırmıştır. Türk siyasetçisi kayıt dışı siyaset yaparsa ne sağlıklı bir mali yapı ne de sağlıklı bir devlet ve millet yapısı oluşturulabilir. Düşük karlı kazanca alışacaksınız diyen başbakan düşük vergiden hiç bahsetmemektedir. Akaryakıta yapılan zam her şeyin zamlanması demektir, petrol fiyatlarının tırmanışı milletin mali yükünü de doğrudan veya dolaylı olarak arttırmaktadır.”

Reklam
Reklam

Dünya ham petrol fiyatları artarken de azalırken de Türkiye’de akaryakıt fiyatları hep arttığına dikkat çeken Döngel, “Bu artışlar sıradan vatandaşı etkilediği gibi üreticinin ve sanayicinin de rekabet gücünü kaybetmesine neden olmaktadır. Hükümet akaryakıt zamlarından ve vergilerden elde edilen gelirle ilgilendiği kadar milletin zamlar ve vergiler altında ezilmişliği ile de ilgilenmelidir. Hükümet milleti altın yumurtlayan tavuk gibi görmekten vazgeçmelidir.” dedi.

Hüseyin Döngel, petrol ülkelerinin bitişiğindeki bir Türkiye’nin dünyanın en pahalı petrolünü kullanıyor olmasının da şaşılacak bir konu olduğunu anlattı. “Hükümet bunun nasıl olduğunu millete açıklamalıdır” diyen Döngel, “Hükümet akaryakıt kaçakçılığıyla mücadelenin yanında, ülkeye giren solvent ithalatını da kontrol altına almalıdır. Ekonomi hep zam ve vergi politikaları üzerine oturtulmamalıdır. Bu vergi ve zamlar Türkiye’yi bolluk ve bereket cenneti yerine zam ve vergi cehennemine dönüştürmüştür. Hükümet, yapacağı yeni zam ve vergi varsa bunu bir kez daha düşünmelidir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: