BBP'li Efe: 28 Şubat soruşturmasına medya ve iş dünyası da dahil edilmeli

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, 28 Şubat sürecinin yalnızca askerlerle sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek,...

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, 28 Şubat sürecinin yalnızca askerlerle sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, medya ve iş dünyasının da sürece dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

BBP Bursa İl Başkanlığı, yeni binasına taşındı. Binanın açılışına BBP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Efe, Mustafa Semerci, Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, MKY Üyeleri ile YİK Üyesi Ekrem Alfatlı, İl ve İlçe Başkanlar ile çok sayıda partili katıldı. BBP Bursa İl Divan Toplantısı öncesi gündeme ilişkin bir açıklama yapan BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, Türkiye’nin ana gündeminin terör, yeni bir anayasa, işsizlik ve yolsuzluklar olduğunu aktardı. Mehmet Efe, ülkenin gerçek gündemine rağmen, ülkenin iktidar ve muhalefet partileri tarafından oluşturulan suni gündemlerle oyalandığını söyledi.

Reklam
Reklam

İktidar ve muhalefet partilerinin Türk siyasetine yakışmayacak ifadeler kullandığına işaret eden Mehmet Efe, "Toplumun her kesimin problemleri var ama ne hikmetse mecliste gurubu bulunanlar bunların hiç birini konuşmadığı gibi. 50-60 sene öncesinin hesaplarını birbirlerine soruyorlar. 50-60 sene önce birilerinin yaptığı hatayı şimdi başkasından sormak ne derece doğrudur?” dedi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, "Bu ülkede 50-60 sene önce camiler kapatılıyordu, 50-60 sene sonrada bu ülkede kiliseler açılıyor." dedi.

"ÜLKENİN GÜVENLİĞİ BARZANİYE Mİ KALDI?"

Türkiye’nin 27 yıldır terörle mücadele ettiğine dikkat çeken Mehmet Efe, "Ama maalesef bir türlü terör belasından kurtulamıyoruz. Terörle mücadelede ana parametreler yerine getirilmiyor. Terörde en çok payı olanlardan biri Barzani ve Talabani’dir. Hükümetin bunlardan medet umması anlaşılır gibi değildir." şeklinde konuştu.

"BU MECLİS YENİ BİR ANAYASA YAPAMAZ"

Cuntacıların 3 yılda yaptığı darbe anayasası ile Türkiye’nin 28 yıldır siviller tarafından yönetildiğini söyleyen Mehmet Efe, "Bu süre zarfında ülkeyi yöneten AKP –CHP-MHP gibi partilerin yeni bir anayasa yapalım diye akıllarına gelmedi. Yapılacak yeni bir anayasanın ülkenin birlik ve beraberliğine asla zarar vermemesi ve bölücülerin sözcülerine itibar edilmemesi gerekir." dedi.

Reklam
Reklam

28 Şubatta tanklar caddelerde yürütülürken evine kapananların şimdilerde kahramanlık tasladığının altını çizen Mehmet Efe, sözlerini şöyle sürdürdü: "O dönemde herkes köşe bucak saklanırken, ‘Namlusunu millete çeviren tanklara selam durmam’ ve ‘Türkiye İran olmaz ancak Suriye olmasına da biz müsaade etmeyiz’ deyip tarihe not düşüp darbecilere açık açık meydan okuyan tek lider Muhsin Yazıcıoğlu idi."

Bu sürecin sadece askerlerle sınırlı kalmaması gerektiğini ifade eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, özellikle Medya ve iş dünyasının da sürece dahil edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Daha sonra basına kapalı olarak BBP Bursa il divan toplantısına gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: