Bbp'li Gürhan: “idam Cezası Geri Gelmelidir”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, terörle mücadele kapsamında idam cezasının geri...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, terörle mücadele kapsamında idam cezasının geri gelmesi gerektiğini söyledi.

Kurban Bayramını Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki yazlığında geçiren BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, gündemle ilgili İHA muhabirine değerlendirmede bulundu. Güneydoğuda, 29 yıldan bu yana süregelen terör örgütü ile mücadelede artık sıradan eratın çatışmalara gönderilmediğini, bu askerlerin yerine eğitimli o bölgedeki araziyi çok iyi tanıyan uzman çavuşların getirildiğini kaydeden Gürhan, “Ancak çok kısa bir süre öncesinden bu yana şimdiye kadar 8 bin uzman çavuş çeşitli nedenlerle güneydoğudaki görevlerinden istifa ederek, ordudan ayrılmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Gürhan, terör faaliyetlerinin Türkiye’yi zor durumda bırakmaya yönelik olduğunu belirterek, son 29 yıldır ülkemizin adeta baş belası haline gelen bölücü terörün amacının da diğer terör faaliyetlerinden farklı olmadığını, Türkiye’nin iç ve dış dengelerinde taviz koparma hedefleri güttüğünü söyledi.

“8 BİN UZMAN ÇAVUŞUMUZ İSTİFA ETTİ”

Hem güvenlik boyutu hem de terörün finansmanı ile mücadele noktasında istihbarat ve terörü destekleyen ülkelere karşı dış boyutlarla 29 yıldır gerektiği gibi mücadele edilemediğinin dile getiren Gürhan, “PKK, uyuşturucu, gasp, kalpazanlık, sigara ve insan kaçakçılığının yanı sıra güneydoğu bölgesinde yapılan ihalelerden beslenerek, mali kaynaklarını güçlendirmiştir. Hükümet ise mazeretler üretip, terör konusunda sadece ‘azim ve kararlılıkla üzerine gidiyoruz’ söyleminde kalarak terörle mücadelede samimi olmadığını göstermiştir. Bölücü terör örgütünün siyasi şefi, PKK’nın Şemdinli’de 400 kilometre bir alanda hakimiyet kurduğunu söylemiştir. Bundan da anlaşılıyor ki Türkiye, Güneydoğu Anadolu’da etkisini kaybetmiştir. Bugün Güneydoğu’da terörle mücadele eden ordumuzun içinde 8 bin uzman çavuş istifa etmiştir. Alan hakimiyeti stratejisi bırakılmış, Kuzey Irak’taki kampları yok etme düşüncesi kalmamış, buna karşılık alan hakimiyeti artık elimizde bulunmadığı için, askerlerimizi karadan sevk edemez duruma düşürülmüş durumdayız. Bu yüzden de askerlerimiz düğünleri için aldıkları izinlere bile gidememiş ve bir ilk yaşanarak damatsız düğünler olmuştur” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“İDAM CEZASI GERİ GELMELİDİR”

Hükümetin terör örgütüne silah bıraktıramadığını belirten Gürhan, “Partimizin yaptırmış olduğu mini referandumda milletimizin yüzde 98’i idam cezasının geri gelmesini isteyip, ‘Milletvekili dokunulmazlıkları kaldırılsın’ demesine rağmen milletimizin istediği hükümet tarafından önemsenmemiştir” dedi.

Öcalan’ın serbest kalma şartlarının hükümet tarafından olgunlaştırıldığını öne süren Gürhan, “Bu süreçte ise Türkiye’nin temel direklerinden kopartılarak, terör ve bölücülerin hain amaçlarına biraz daha yaklaşılmış olacak, bölücü başı sanki terörün başı değil de başkalarını yönetip yönlendiriyormuş havası ve ortamı yumuşatarak farklı bir senaryo vizyona sokulacaktır. Bu süreçte terörün TBMM’deki uzantıları ise anayasa uzlaşma komisyonunda Türk adı ve kimliğinin üzerinde dayatmaları ise Türkiye’nin milli ve üniter yapısını değiştirmek Türk adını da sıradan bir etnik unsur seviyesine indirerek, çok etnikli, çok dinli ve mezhepli bir mozaiğe dönüştürmek amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Büyükşehir kanun tasarısını da değerlendiren Gürhan, “Belde belediyeleri ve çok sayıda köyler tavsiye edilerek mahalleye dönüştürülerek tüm sosyo-ekonomik dengeler bozulacaktır. Büyükşehir belediye il sınırlarına çekilmesi, bölgesel yönetim eyalet sistemine geçişin bir başlangıcı olacaktır. BBP olarak biz; Büyükşehir kanun tasarısının bir an önce geri çekilmesinden ya da referandumla halka sorulması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: