BBP'li Karakoç: Dinimiz Anne Ve Babaya 'öf' Bile Demeyi Yasaklar

BBP Manavgat İlçe Başkanı Nusrettin Karakoç, ailede huzur, sevgi ve bereketin yaşlıların gönlünü hoş tutmaya...

BBP Manavgat İlçe Başkanı Nusrettin Karakoç, ailede huzur, sevgi ve bereketin yaşlıların gönlünü hoş tutmaya bağlı olduğunu söyledi.
Başkan Karakoç, Yaşlılar Haftası ile ilgili yaptığı yazılı açıklada, anne ve babası yaşlandığında gönlünü hoşnut etmeyen bir evladın aile hayatında huzurun olmayacağını kaydetti.
Kültürel yozlaşmaya bağlı her geçen gün yaşlılara saygını azalmaya başladığını belirten Karakoç, büyüklerine saygı göstermeyenlerin ihtiyarlayınca kendilerininde hürmet ve saygı görmeyeceğini bilmesi gerektiğini ifade etti.
Aynı sofrada anne ve babasına tahta kaşıkla yemek yedirenlerin ihtiyarlayınca kendi çocukları tarafından aynı muameleyi görmesinin mutlak olduğunu anlatan Karakoç, "Bizim dinimiz anne ve babaya 'öf' bile demeyi yasaklıyor. Yine bizim kültürümüzde anne ve babasının duasını alamayan evladı nasipsiz olarak görülür. Anne ve babanın soluk bulduğu her yerde huzur vardır. Bir anne babanın yaşlanınca huzur bulacağı yerde çocuklarının yanıdır. Anne ve babasının duasını alan bir evladında ömrünün sonuna kadar huzurlu olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz