Bbp'li Kartal: “türkiye’de Bugüne Kadar Fakirlerin Yüzü Hiç Gülmedi”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Türkiye’de bugüne kadar fakirin yüzünün hiç...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Türkiye’de bugüne kadar fakirin yüzünün hiç gülmediğini ifade ederek, “Hiçbir şey değişmedi. Değişen hükümetlerin numaraları oldu. 62. hükümet yerine 63. hükümet oldu. Zenginlerin ismi değişti. Ama garibanlar gene gariban olarak kaldı” dedi.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulanmak üzere Mersin’e gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Tevabil Akıncı’yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kartal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici başkanlığındaki parti heyetinin yarın Gazze’ye gideceğini söyledi. Şu anda heyetin Mısır’da bulunduğunu belirten Kartal, heyetin yarın Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye geçeceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden 2013 yılı Merkezi Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerini üzüntüyle izlediğine vurgu yapan Kartal, “Bir askeri ücretlinin 742 TL, bir emeklinin 850 TL, bir memurun bin 500 TL maaş aldığı bir ülkede bir milletvekili 14-15 bin TL maaş alıyorsa böyle bir ülkeyi biz kabul etmiyoruz. Böyle bir bütçe olmaz” diye konuştu.

Her siyasi partiye Hazine’den hakkına düşenin eşit şekilde ödenmesi gerektiğini belirten Kartal, “Anayasanın 68. maddesinde ‘Seçime giden partilere hakça yardım yapılır’ deniliyor. Bunların hakça anlayışı sadece kendilerine olmuştur. Biz demiyoruz ki AK Parti 180 milyon TL alıyorken, biz 100 milyon TL alalım. O 180 alıyorsa, bizde 1 milyon TL alalım. Ya da siyasi partilerin hiçbirine Hazine’den yardım olmasın. Hepimiz siyasetçiyiz, hepimiz cebinden ödesin. Neden devletin masasından millete siyaset yapıyoruz. Kaldırın komple bunları şartlar eşitlensin, hepimiz siyaseti eşit şartlarda yapalım” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye’de bugüne kadar fakirin yüzünün hiç gülmediğini söyleyen Kartal, “Hiçbir şey değişmedi. Değişen sadece hükümetlerin numaraları oldu. 62. hükümetti, 63. hükümet oldu. Zenginlerin ismi değişti. Ama garibanlar gene gariban olarak kaldı. BBP olarak hiçbir partiyi düşman olarak görmemekle beraber sistemin alternatifiyiz. Bu sistemin değişmesi lazım. Öyle bir ülke yaratalım ki en azından belki hepsini memnun edemeyiz ama insanların yüzde 80’ı memnun olsun. Evine girerken kafası rahat girsin. Böyle bir Türkiye’yi inşallah hep birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Tevabil Akıncı ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Aynı hassasiyetleri düşünen, fikirden gelen insanlarız. Gönlümüz aynı şeyleri istiyor. Ebetteki sistemler değişmeli, insanların seviyeleri yükselmelidir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: