Bbp'li Kulmaç'tan İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü Mesajı

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Aytekin Kulmaç, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92.yıl dönümü nedeniyle bir mesaj...

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Aytekin Kulmaç, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92.yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kulmaç mesajında, "Milli marşlar, milletlerin kahramanlık destanlarıdır. Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedileştiren İstiklal Marşımız; milletimizin ruhunu, tarihini, ideallerini aksettiren ölmez değerlerdendir.

Mili şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, istiklalimizi bize kazandıran tüm İstiklal Savaşı önderlerini ve İstiklal Marşımızı ayakta alkışlayarak kabul eden birinci TBMM üyelerini saygı ve minnet duyguları ile anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum.Asıl olan bu marşı, ruhunun tüm derinliklerinde hissedebilmektir. İstiklal Marşı Türk Milletinin manevi ruhunda yanan bağımsızlık ateşidir ve dünya alem bilmelidir ki bu ateş dünya var oldukça yanmaya devam edecektir. Bugüne kadar bu ateşi söndürmeye çalışanların gayretleri nasıl boşa çıktıysa bundan sonra da beyhude bir çaba olarak kalacaktır.Ülkemizin içte ve dışta kuşatıldığı, milli ve manevi değerlerimizin çiğnendiği, gençlerimizin ruhsuzlaştırılmaya çalışıldığı, en önemlisi ülkemizi bölmeye ve parçalamaya çalışanların su yüzüne çıktığı bu dönemde İstiklal Marşımızın Milletimizin tüm fertlerince, bugünün hatırasına bir kez daha gür bir sesle, ruhunun tüm derinliklerinde hissederek okumalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Kulmaç mesajının devamında şunları kaydetti:

"Milli şairimiz “acaba İstiklal Marşı yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?” diyenlere “Allah bir daha bu memleketin, bu milletin istiklalini tehlikeye düşürmesin ve bir daha onu istiklal marşı yazmaya mecbur etmesin” diyerek cevap vermiştir. Mehmet Akif’in o gün ne demek istediği bugün daha iyi anlaşılmaktadır. Milletimizin tüm hissiyatına tercüman olan bu marşı yazdığı için milli şairimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, Allah’tan rahmet diliyorum.Tüm halkımızı bizi milletçe birleştiren İstiklal Marşımızın ifade ettiği madde ve mana etrafında birlik olmaya ve İstiklal Marşımızın ruhunda yeniden milli bağımsızlığımıza sahip çıkmaya çağırıyorum.''

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz