BBP’liler Arakan’daki Müslüman Soykırımını Protesto Etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Teşkilatı, Arakan’da yaşanan soykırımı protesto etti. Fomara Şehreküstü...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Teşkilatı, Arakan’da yaşanan soykırımı protesto etti.

Fomara Şehreküstü Meydanı'ndan düzenlenen basın açıklaması ile yaşanan trajediye dikkat çekildi. Açtıkları pankartlar ve ‘Ya Allah Bismillah Allahuekber’ sloganları ile yaşananları protesto eden BBP'liler, Müslüman ülkelerden konuya duyarlılık beklediklerini dile getirdi. Özellikle sivil toplum örgütleri Arakan’a el uzatmasına rağmen hükümet ve muhalefetin pasifliğini eleştiren Ömer Ünsal, her alanda tepki gösterilmesini istedi.

Reklam
Reklam

Arakan’ın çok tanıdık süreçten geçtiğini anlatan BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, “Asya'nın mücevheri paramparça ediliyor. Etnik ve dini savaşın içine sürükleniyor. Malına mülküne küresel şirketler tarafından el konuluyor. İktidar ve muhalefet küresel odakların oyuncağı haline gelmiş. Önlerine kırmızı halı seriliyor. Ancak insanlık yok ediliyor. Soykırım yapılıyor. Dünya sessiz, sedasız.” dedi.

İnsanlık adına Arakan’a sahip çıkmaya çağrıda bulunduklarını anlatan Ünsal, sözlerine şöyle devam etti: "Dün Kosova’da, Bosna’da, Karabağ’da, bugün Filistin’de, Irak’ta, Suriye’de, Afganistan’da ve şimdi de Arakan’da ve dünyanın diğer yerlerinde Müslümanlara yapılan zulme, İslam alemine açılan bu savaşı ne zamana kadar görmezden geleceğiz. Dünün Haçlı zihniyeti azarak devam ediyor, soykırım yaptırarak intikamını alıyor. İnsanlık adına Burma soykırımını protesto etmeye, dünya üzerinde yapılan bu zulümlere sessiz kalmamaya davet ediyoruz.”

Myanmar devletinin işgali altında bulunan Arakan’daki Müslümanların ‘Bizden başka Müslüman yok mu bu dünyada’ feryatlarını haykırmak için meydana çıktıklarını ifade eden Ünsal, “Arakan’da bugün resmi kayıtlara göre 20 binden fazla Müslüman öldürüldüğü halde kimsenin ruhu duymamış, ancak bir sinema filminin gösteriminde bir sapığın öldürdüğü 12 kişiden bütün dünya haberdar oluyor. Ama ne hikmetse Arakan’da işlenen soykırımdan kimsenin haberi olmuyor.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

En kısa zamanda müdahale edilmez ise Arakan’daki 4 milyon Arakanlının tarih sahnesinden silineceğine dikkat çeken Ünsal, sözlerini şöyle tamamladı: “Türk hükümetinin de bu vahşete dur diyecek tedbirleri acil ve etkili bir şekilde Müslüman devlet olma gereğince derhal almalıdır. Elbetteki Arakan’daki cehennemi yaşatanlara Allah'ın cehennemi iyi ki var diyoruz. Ayrıca Arakan’a yardımda bulunan Kimse Yok Mu, İHH, Deniz Feneri ve Cansuyu’na teşekkür ediyoruz.”

Protesto, BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal’ın çağrısı ile hep bir ağızdan söylenen 'Yaşasın zalimler için cehennem' sloganları ile sona erdi. Basın açıklamasının ardından partililer ve onlara destek veren vatandaşlar sessizce dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: