BBP'nin seçim projesi: "Şeffaf süreç ve büyük aile"

ANKARA (ANKA)- Büyük Birlik Partisi (BBP) Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Şeffaf Süreç ve Büyük Aile" adını verdikleri yerel seçim projelerini açıkladı.

Yazıcıoğlu, bugünkü sistemin en dürüst insanı bile hırsız yaptığını savunarak, "Şeffaf Süreç ve Büyük Aile projemizle en yanlış insan bile yanlış yapamayacak" dedi.
BBP Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul etti.

Kabulde konuşan Yazıcıoğlu, "Şeffaf Süreç ve Büyük Aile" adını verdikleri yerel seçim projelerinde şeffaflığı esas aldıklarını vurgulayan Yazıcıoğlu, bütün süreçlerin tüm mahallelerde dijital kameralarla halk tarafından izlenebilir olmasını istediklerini belirtti.Yazıcıoğlu, "Şeffaf Süreç ve Büyük Aile" projelerini BBG programına benzeterek şunları ifade etti:

Reklam
Reklam

"Her dakika çalışanlar ne aldı, ne verdi, ne konuştu, hangi kararları alacaklar, hangi önergeler verildi, ne zaman yasalaşacak hepsinin dijital ekranlarla millete açıklanmasını ve milletimizin seyretmesini istiyoruz. Bir şehrin büyümesinden, projesine, şehir planına kadar diğer tarafta da encümen kararlarının bütün görüşmelerinin ve imar çalışmalarının açık olmasını istiyoruz. Bugün süreçler kapalı, şovları sahnede yapılıyor, o zamana kadar da kimse bir şey anlamıyor"

-"SİYASİ PARTİLER VE SEÇİM YASASI DEĞİŞTİRİLMELİ"-

BBP Başkanı Muhsin Yazıcığolu, her vatandaşın tercih kullanarak milletvekillerini, belediye meclis üyelerini ve il genel meclis üyelerini seçebilmesi gerektiğini belirtti.
Türkiye'de Siyasi Partiler ve Seçim Yasasının değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Yazıcıoğlu, "Kürsü hariç dokunulmazlıklar kaldırılmalı. Türkiye'de bütün kararlar şeffaf alınmalı ve süreçler vatandaş tarafından görülmeli. Bu sistem, Türkiye'yi daha da demokratikleştirecektir" dedi.

Reklam
Reklam

- BBP'DEN EKONOMİK KRİZE ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Ekonomik krizlerin Türkiye'deki sorunları derinleştirdiğini ifade eden Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Hangi ülkeyle ne kadar dış ticaret hacmimiz varsa o nispette karşılıklı kendi paralarımızı kullanalım iki ülke de rahatlasın. Piyasada müthiş bir durgunluk başlamıştır, başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere swap anlaşması yapılıp barter yaparak doları aramızdan çıkarmamız lazım. Hepimiz doları beslemekle meşgulüz. Rusya, Kazakistan, Türkmenistan'la iş yapıyoruz ama hep beraber doları besliyoruz. Dünya sistemini değiştirmeye Türkiye öncü olmalıdır. Kendi paralarımızı karşılıklı kullanmalı ve doların saltanatını yıkmalıyız, bunu da para basarak rahatlıkla karşılayabiliriz. Kamusal alandaki ekonomik münasebetlerde çok rahatlıkla barter sistemi yaparak dış ticaret açığı önlenebilir. KOBİ'ler daha çok desteklenerek harekete geçirilmeli ve piyasaya biraz daha para sirküle edilmeli. Kamu çalışanlarına verilen ücret farkı doğalgaz zammıyla ellerinden alındı. Kamu çalışanlarına da ek zam verilmeli ve piyasa rahatlatılmalı."IMF dayatmalarıyla sürekli kriz yaşandığını ve faturasının dar gelirliye çıktığını ifade eden Yazıcıoğlu, "IMF bizim iktidarın ümüğünü sıkıyor, iktidar da kamu çalışanlarının ümüğünü sıkıyor. Milli düşünmek milli bakmak ve milli görerek milli çözümler üretmek gerekiyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise, 7. Olağan Büyük Kurultay'da yeniden genel başkan seçilen Yazıcıoğlu'nu kutladı. Turbay, yerel seçimlerde partilerin aday belirlerken birtakım kriterler getirmesi gerektiğini ve şaibeli isimlere yer verilmemesi gerektiğini kaydetti. Ekonomik krize dikkat çeken Turbay, "Ne zaman IMF ile anlaşma yapılsa, fatura dar gelirliye çıkıyor" dedi. Hükümete seslenen Turbay, anlaşmanın çalışanlara yansıtılmamasını istedi.