BBP'ye katılan Özbaş'tan MHP'ye eleştiri

Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ederek Büyük Birlik Partisi'ne katılan Kahramanmaraş Milletvekili Edip Özbaş, MHP'yi eleştirerek, "Aynaya baksınlar. Apo dosyasını neden Başbakanlık'ta beklettiler?" dedi.

Seçim bölgesi Kahramanmaraş'ta, BBP İl Teşkilatı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Özbaş, "1967 yılında 17 yaşında bu davaya buradaki, BBP'deki siz gönül yoldaşlarımızla birlikte başladık, son dönemde partimiz ayrı olsa da aramızda bir gönül bağı vardı. Ancak biz bugünkü MHP'yi tanımamışız. Bugünkü idarecileri tanımamışız. 18 Nisan 1999 seçimlerinden sonra bugüne kadar onları tanıyarak geldim. Aslında İlk milletvekili olduğum gün MHP ile bağlarımız kopmuştu ama içinde durarak onların iç yüzlerini öğrendim, belgeledim. Seçim meydanlarında onları Kahramanmaraş halkına, çevre illerin halkına açık açık hepsini belgeleri ile anlatacağım. Bugün burada seçim startı veriyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmasında MHP'lileri BBP'ye davet eden Özbaş, "MHP Lideri Devlet Bahçeli, meydanlara çıkarak 'Onu bizim dışımızdaki partiler kurtardı' diyor. 1.5 yıl önce benim Başbakanlık'ta bekletilen Apo'nun idam dosyasının Meclis'e getirilmesi için Başbakanlık hakkında soruşturma açılması yönünde hazırladığım önergeye, milletvekillerine baskı yaparak imza koydurmayan MHP, bugün 1999 öncesi olduğu gibi milleti ikinci defa kandıracağını sanarak Apo kahramanı olmaya başladı" şeklinde konuştu.
Basın toplantısına katılan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Şendiller ise "3 Kasım seçimlerinin sürpriz partisi BBP'dir. Bunu görmezden gelen köşe yazarları son günlerde BBP'den hem özür dilediler hem de hakkını vererek yazmaya başladılar. Bu sebeple, ülkücülerin dünle bugünkü adresleri BBP. Önümüzdeki günlerde yapacağımız yeni transferlerimizle bunu göstereceğiz" dedi.

Anahtar Kelimeler: