Ayrıca 8 Mart Haftası'nda teröristbaşı Öcalan'a kitlesel mektup ve kart gönderme eylemlerini hayata geçirecek.
BDP Kadın Meclisi, 2 Şubat'ta son siyasal gelişmeler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve örgütlenme gündem ile toplandı. Toplantıda dünyada ve Ortadoğu’daki gelişmelerin yanı sıra Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözüm tartışmalarının ele alındığı kaydedildi. Toplantı sonrası açıklanan sonuç bildirgesinde özellikle Türkiye’de yaşanan demokrasi sorununun temel nedeninin Kürt sorunu olduğuna değinilirken, "35 yıldır çözümsüz bırakılan Kürt sorunu 21'nci yüzyılda artık çözümü dayattığı, çözüm konusunda iki farklı yaklaşımın olduğu; bunlardan birincisinin devletin inkar, imha ve asimilasyon politikalarının 89 yıllık cumhuriyet tarihi boyunca esas alındığı, hükümetlerin de bu politikayı eksen alarak güncelleştirdiği, Kürt halkının iradesini tanımak ve bu eksende Kürt sorununu eşit, özgür yurttaşlık temelinde çözmek yerine tasfiye etmek, iradesizleştirmek ve asimile etmek için her türlü zor ve baskı aracını kullanmaktan çekinmeyen tarzdır" denildi. Bildiride şu ifadelere yer verildi:
"Kürt halkının dil, kimlik ve kültürünün tanınması, öz yönetim haklarının Anayasal güvenceye alınması, Kürt sorununun çatışma zemininden çıkartılması, müzakerelerin derhal başlatılması, bunun içinde Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün gündeme alınması olacaktır. Bugün devleti temsil eden AKP hükümetinin 89 yıllık bu politikayı esas alarak Kürt halkı üzerinde akıl almaz bir zor politikası (KCK ve Askeri operasyonlar, Uludere Katliamı vs) gelinen aşamada başarısızlığa uğramıştır. Kadın Meclisimiz; Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerden Türkiye’nin de etkileneceğini, bu değişim sürecinde demokratikleştirmenin kaçınılmaz olduğunu, bu değişimin nasıl olacağını ise demokrasi ve özgürlük mücadelesi yürütenlerin belirleyeceğini vurgulamıştır. Yine Ortadoğu’da yaşananların Kürdistan’da çok önemli gelişmelere neden olacağını, Kürt halkının özgürleşme olanaklarının her zamankinden daha fazla olduğunu, bunun için örgütlü mücadeleyi yükseltmek ve bunun öncülüğünü de Kürt kadınlarının geliştireceğini ve bu konudaki kararlı duruşun sahibi olacağını ifade etmiştir."
-BARIŞ İÇİN ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ-
Toplantıda 8 Mart Dünya Kadınlar gününün yaşanan bu siyasal gündemden bağımsız ele alınamayacağına da vurgu yapılırken, bu yılki 8 Mart etkinliklerinin temel şiarının Kürt sorununun çözümü ve barış için Öcalan’ın özgürlüğünün daha güçlü vurgulanması olacağına dikkat çekildi. Toplantının sonuç bildirisinde "kadın emeğinin sömürülmesi, kadına yönelik şiddet, savaş politikalarının kadın üzerindeki etkisi ile cinsiyetçi politikalara, asimilasyona, tasfiyeye ve kadın kırımına karşı Kürt sorununun çözümü ve barış için kadın özgürlük mücadelesinin, Türkiye’de mücadele yürüten tüm kadın örgütleri ile aydın, yazar ve aktivistlerle ortak mücadele zeminini güçlendirerek 2012 8 Martında kadınların sokaklarda eşitlik ve özgürlük taleplerini en kitlesel şekilde ortaya çıkarma kararı alınmıştır" ifadeleri yer aldı.
Alınan kararlar doğrultusunda BDP Kadın Meclisi, 8 Mart Kadınlar Günü için bir eylem planı da oluşturdu. Bu eylem planına göre 2012 8 Mart'ının startının 1 Mart 2012 tarihinde Nusaybin ve Hakkari’de yapılacak mitinglerle verileceği belirtildi. Ayrıca Adana, Batman, İzmir, Van, Urfa, Diyarbakır, Muş, Dersim, Mersin, Doğubeyazıt, İstanbul ve Şırnakta mitinglerin yapılacağı, Bingöl, Antalya, Manisa, Kocaeli, Bursa, Aydın, Ankara, Adıyaman, Tatvan, Van, Kars, Iğdır, Antep illerinde ise kadın yürüyüşleri gerçekleştirileceği kaydedildi. 8 Mart haftası boyunca da seminer ve paneller düzenleneceği ifade edilirken, BDP eylem planı kapsamında tüm illerde 2 Mart günü de teröristbaşı Abdullah Öcalan'a kitlesel mektup ve kart gönderme eylemi gerçekleştirileceği açıklandı.
ANKA