BDP: Bingöl'deki patlama bütün boyutlarıyla araştırılmalıdır

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Bingöl'de yaşanan patlamanın meydana geliş biçimi ve kim ya da...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Bingöl'de yaşanan patlamanın meydana geliş biçimi ve kim ya da kimler tarafından nasıl gerçekleştirildiğinin bütün boyutlarıyla araştırılarak, soru işaretlerine meydan bırakılmadan kamuoyuna açıklanmasını istedi.

BDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak adına yapılan yazılı açıklamada, eylemi yapanlar değil eylem kınandı. Açıklamada, eylem biçiminden 'canlı bomba' olarak değil 'patlama' olarak bahsedilmesi dikkat çekti. "Ülkemizde ne yazık ki her gün yeni can kayıplarına yol açan çatışma ve şiddet olayları hızından bir şey kaybetmeden devam ediyor." denilen açıklamada, Bingöl'de meydana gelen patlamada üç sivilin hayatını kaybettiği, çok sayıda vatandaşın da yaralandığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Patlamada hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ve halka başsağlığı, yaralılara da acil şifaların dilendiği açıklamada, "Yaşamını yitiren yurttaşlarımızın ailelerinin ve yakınlarının acısını yürekten paylaşıyoruz. İnsan yaşamını sona erdirmeye yönelik hiçbir şiddet eylemini bugüne kadar tasvip etmedik, bundan sonra da tasvip etmeyeceğiz. Kimden gelirse gelsin sivil yurttaşlarımızın zarar görmesine, insan yaşamının sona ermesine neden olan çatışmaların ve şiddet eylemlerinin karşısında olmaya, ısrarla barışı savunmaya devam edeceğiz. Bingöl'de yaşanan patlamanın meydana geliş biçimi ve kim ya da kimler tarafından nasıl gerçekleştirildiği bütün boyutlarıyla araştırılarak, soru işaretlerine meydan bırakılmadan kamuoyuna açıklanmalıdır. Barış ve Demokrasi Partisi olarak bir kez daha üzüntülerimizi ve taziye dileklerimizi paylaşıyor, bu tür olayların ve yaşanan can kayıplarının son bulması, ülkemizde barış ve demokrasinin hakim olması için mücadelemizi kararlı bir biçimde sürdüreceğimizi belirtiyoruz." denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz