Bdp Çorlu İlçe Örgütünden Açlık Grevi

BDP Çorlu İlçe Örgütü, dönüşümlü gruplar halinde açlık grevi başlattı.BDP Çorlu İlçe binasında düzenlenen basın...

BDP Çorlu İlçe Örgütü, dönüşümlü gruplar halinde açlık grevi başlattı.

BDP Çorlu İlçe binasında düzenlenen basın açıklaması ile açlık grevine başladıklarını duyuran Kerem Tosun, “Cezaevlerinde 663 hükümlü ve tutuklunun anadilde savunma ve İmralı Cezaevinde kalan Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talepleriyle 12 Eylül`de başlatmış oldukları açlık grevleri 61. gününe girmiş bulunmaktadır. Cezaevlerinde başlayan açlık grevlerinin 61. gününe geldiğimiz bugün artan ölüm riskleri karşısında hepimiz kaygı duymaktayız. Bilindiği gibi 1980 yılından bu yana Türkiye Cezaevlerinde 144 kişi açlık grevleri ve ölüm oruçları nedeni ile yaşamını yitirmiştir. Bu durum toplumun vicdanında derin yaralar açmış, ülkemizin insan hakları karnesine kara bir leke olarak geçmiştir. Yaşanan sorunlarla bugünkü açlık grevlerinde 1982 - 2007 yılları arasında olduğu gibi ölümlerle sonuçlanma riski yüksektir. Söz konusu olan insan yaşamıdır ve geçmişte yaşadığımız acıların tekrarlanmaması için herkes sorumlu davranmalıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Yetkilileri, açlık grevine son verebilmesi için gereken girişimde bulunmaya davet ettiklerini belirten Tosun, Tekirdağ BDP ve HDK il ve ilçe örgütleri olarak BDP Çorlu ilçe binasında ikişer günlük dönüşümlü gruplar halinde açlık grevleri gerçekleştireceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: