Bdp, Çözüm Sürecini Takip Etmek İçin Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'na İsim Bildirdi

BDP, çözüm sürecini takip etmek ve değerlendirmek amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'na Bitlis Milletvekili Hüsamettin...

BDP, çözüm sürecini takip etmek ve değerlendirmek amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'na Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'nun ismini bildirdi.

MHP ve CHP'nin üye vermediği Meclis Araştırma Komisyonu için TBMM Başkanı Cemil Çiçek, gruplara yazı göndererek, isim bildirip bildirmeyeceklerini sormuştu. Çiçek'e cevap BDP'den geldi. BDP, Araştırma Komisyonu için Bitlis Milletvekili Zenderlioğlu'nu görevlendirdi. BDP Meclis Grubundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Barış yollarının araştırılması ve çözüm sürecinin değerlendirilmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Araştırma Komisyonu’nda temsilde eşitliğin sağlanması gerekiyordu. Ancak ne yazık ki, bütün partilerin temsiliyeti sağlanamamıştır. Barış ve Çözüm Komisyonu AK Parti’den 10, Barış ve Demokrasi Partisi’nden 1 milletvekilinin temsiliyetiyle kurulmuştur. TBMM Komisyonu için resmi düzeyde Bitlis Milletvekilimiz Sayın Hüsamettin Zenderlioğlu görevlendirilmiş ve bugün itibariyle TBMM Başkanlığı’na gerekli başvuru yapılmıştır. Bunun dışında partimiz bünyesinde ayrıca bir komisyon daha kurulmuştur. Grup Başkanvekillerimiz Sayın Pervin Buldan ve Sayın İdris Baluken başkanlığındaki bu komisyonda çalışmak üzere İstanbul Milletvekilimiz Sayın Sebahat Tuncel, Mersin Milletvekilimiz Sayın Ertuğrul Kürkçü, Hakkari Milletvekilimiz Sayın Adil Zozani ve Bitlis Milletvekilimiz Sayın Hüsamettin Zenderlioğlu görevlendirilmiştir. Gerekirse bu komisyon başka vekillerin katılımıyla genişleyecektir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: