Bdp Eş Başkanı Selahattin Demirtaş:

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile birlikte Şanlıurfa’da partisinin düzenlediği “Dayanışma...

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile birlikte Şanlıurfa’da partisinin düzenlediği “Dayanışma Yemeğinde” barış sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, “Biz BDP olarak diyalogdan ve müzakereden yanayız. BDP olarak bundan kaçan bir parti değiliz” dedi.

Demirtaş daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler özgürlüğüne düşkün halk olarak köleliği ikinci sınıf yurttaşlığı kabul etmeyeceğiz. Bu konuda müzakere olur ama diyalog olur. Biz zaten parti olarak bundan yanayız. Biz BDP olarak bundan kaçan bir parti değiliz. Onlarda oyun çok biz de de direniş ruhu ve kararlığı çok. Kendimize ve birbirimize güveneceğiz".

Reklam
Reklam

Barış sürecinde herkesin desteğini isteyen BDP EŞ Başkanı Demirtaş, “Barış süreci diyorsak Sayın Öcalan’ın arkasında olacağız. Akan kanın da böylece son bulacağına inanacağız. Biz bunu el birliği ile birbirimize güvenerek yapacağız. Allah’a ve birbirimize güveneceğiz. Bu çok önemli bir dayanışma ve destektir. Nereden geldiğimizi bugüne kadar hiçbir vekilimiz unutmadı biz de unutmayacağız. Biz birbirimize inandığımız sürece özgür günler gelecektir. Sokakta insanlar Türkçe de, Arapça da, Kürtçe de konuşur. Komşusu Kürt’tür, Arap’tır diye ayrılık yoktur. Devlete düşen şey bütün halkları eşit görmektir. Vergi alırken Türk’sün, Kürt’sün, Arap’sın diye seçmeden eşit davranıyorsa hizmeti de dağıtırken eşit olacaksın“ dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: