Bdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş:

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin’in Midyat ilçesinde bulunan M Tipi Kapalı Cezaevi önünde açıklamalarda...

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin’in Midyat ilçesinde bulunan M Tipi Kapalı Cezaevi önünde açıklamalarda bulundu.

Şırnak, Batman ve Mardin’den gelen BDP’liler, Midyat M tipi Cezaevi önünde, açlık grevine destek vermek için bir araya geldi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da buradaki eyleme katıldı. Demirtaş, cezaevlerinde 43 gündür ölüm orucu olduğunu hatırlatarak, “Tutsak arkadaşlarımızın başlattığı ölüm orucu, kendi kişisel istekleri, kendi cezaevlerindeki koşulları ile ilgili değil, dışarıda gerillanın, askerin, polisin, anasının, babasının yüreğinin yanmaması için kendi bedenlerini ölüme yatırma gibi onurlu bir duruştur, onurlu bir direniş” dedi. Demirtaş, “Partimiz bu konuda gerekli programı, planlamayı çıkarmıştır” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

“Bizler yarın Bingöl Cezaevi önünde olacağız. Bizim bayram kutlamamız, bayramı sevinç içinde karşılamamız imkansızdır. Dışarıda, dağlarda, şehirlerde kan akarken, cezaevlerinde arkadaşlarımız genç bedenlerini ölüme yatırmışken biz bayram kutlayamayız. Böylesi bir bayramı Kürt halkı sevinç ile karşılayamaz. Herkesin buna saygı duyması, saygı göstermesi lazım” dedi.

Grup arasında bulunan bazı tutuklu yakınları, fenalık geçirerek bayıldı. Bayılanları Milletvekili Hasip Kaplan otomobile bindirip hastaneye gönderdi. Yapılan basın açıklamanın ardından BDP’liler dağıldı. Demirtaş ve Kaplan daha sonra Mardin ve Kızıltepe’ye hareket etti.

Açıklama sırasında cezaevi önünde güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığı görüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz