BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak:

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, "Uludere'nin Ortasu köyünde 5 ay önce savaş uçaklarının, 34 kişiyi öldürmesini Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, "Uludere'nin Ortasu köyünde 5 ay önce savaş uçaklarının, 34 kişiyi öldürmesini Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıyacağız" dedi.

Kışanak, BDP Erzurum İl Başkanlığı tarafından Yakutiye İlçesi Mahallebaşı semtinde bir kahvede düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, parti il yönetiminin özgürlük, demokrasi ve barış çalışmalarını çok daha güçlü bir şekilde sürdüreceğine inandığını söyledi.

Uludere'de yaşanan olayların üzerinin kapatılmaya çalışıldığını belirten Kışanak, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Son günlerin en çok konuşulan konusu Uludere'de yaşanan olaydır. Türkiye, bu konuda insani noktadan yaklaşarak daha vicdani ve daha duyarlı olması gerekmektedir. Fakat ne yazık ilk günden bugüne tam 5 ay geçti hala başta medya olmak üzere kimse bu konunun üzerine gitmiyor. Başbakan bu konuda üç, beş kelime etti ya da etmedi. Oysa ortada önemli bir insanlık suçu var. 19'u çocuk olmak üzere 34 sivil savunmasız insan savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürüldü. Uludere'nin Ortasu köyünde 5 ay önce savaş uçaklarının, 34 kişiyi öldürmesini Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıyacağız. Bu olayın peşini bırakmayacağız."

Toplantıya, BDP Milletvekilleri Sırrı Sakık ile Pervin Buldan ve partililer katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: