BDP Genel Başkanı Demirtaş, Cizre'de: "Biz Bu Ortamı Korumak Ve Çözüme Kavuşturmakiçin Elimizden Geleni Yapmaya Devam Edeceğiz"

ŞIRNAK (A.A) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz bu ortamı korumak ve çözüme kavuşturmak için

ŞIRNAK (A.A) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz bu ortamı korumak ve çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Demirtaş, Cizre BDP İlçe Başkanlığı önünde vatandaşlara hitap etti.

Cizre sokaklarının, taş ve gazla anılmasını istemediklerini belirten Demirtaş, "artık polisin şehirlerdeki baskıyı ortadan kaldırması gerektiğini" söyledi.

Doğru ve insana yakışan şeyin, sorunları konuşarak çözmek olduğunu ifade eden Demirtaş, "Biz Türkiye'de yıllardır özlediğimiz müzakere sürecini başlattık ama birileri halen geldiğimiz noktanın ne kadar kıymetli ve değerli olduğunun farkında değil, mesela CHP" dedi.

Reklam
Reklam

Siyasetin önü açıldıkça, gençler, kadınlar siyasete katıldıkça, demokratik siyasetin güç kazanacağını dile getiren Demirtaş, "Artık hiçbir zaman şiddete, silaha gerek kalmadan bir daha da savaş koşullarına geri dönülmeden sorunlarımızı çözme fırsatı bulacağız. Biz bu ortamı korumak ve çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Demirtaş ve beraberindekiler daha sonra Cudi Mahallesi'nde belediye tarafından yaptırılan Taziye Evi ile Orhan Doğan Caddesi'ndeki Sanat Sokağı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Muhabir: Abidin Yel / İbrahim Yakut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: