Bdp Genel Başkanı Demirtaş: "türkiye'deki Farklı Tek Parti Bdp'dir"

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP dışında tüm partilerin aynı olduğunu...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP dışında tüm partilerin aynı olduğunu öne sürerek, "Benim onlara tavsiyem şu; bu partilerin ayrı faaliyet yürütmesine gerek yok. AKP'nin, CHP'nin ve MHP'nin bu kadar ayrı ayrı çalışmasına, yorulmasına gerek yok. Tek bir parti adı altında birleşmelerini tavsiye ediyorum. İsmi de 'Tekçi Parti' olsun" dedi.

Demirtaş, Mersin'de partisinin il kongresine katıldı. BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de katıldığı kongrede konuşan Demirtaş, başta Mersin olmak üzere birçok ilde parti yöneticilerinin tutuklanması nedeniyle sürekli olağanüstü kongre yapmak zorunda kaldıklarından yakındı. BDP dışındaki tüm partilerin aynı olduğunu savunan Demirtaş, "Tabelaları farklı olabilir, bayrakları farklı olabilir, genel başkanları farklı olabilir ama hepsi tek partidir. Benim onlara tavsiyem şu; bu partilerin ayrı ayrı faaliyet yürütmesine gerek yok. AKP'nin, CHP'nin ve MHP'nin bu kadar ayrı ayrı çalışmasına, yorulmasına gerek yok. Tek bir parti adı altında birleşmelerini tavsiye ediyorum. İsmi de 'Tekçi Parti' olsun, Tayyip Erdoğan genel başkan, Devlet Bahçeli ve Kılıçdaroğlu da genel başkan yardımcısı olsun. Çünkü Türkiye'deki sorunlara ve çözümlere yaklaşımları itibariyle aralarında hiçbir fark yok. Neden kendi kendinizi bu kadar çok yoruyorsunuz, ayrı partilerde neden örgütleniyorsunuz? Birbirinize muhalefet ediyormuş gibi görünüp de halkı neden kandırıyorsunuz? Türkiye'de farklı olan bir tek parti var, o da BDP. Geri kalanların hepsi aynı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti, CHP ve MHP'nin Kürtlerle ilgili söylemlerin de birbirinden farklı olmadığını savunan Demirtaş, "Alevilerle ilgili söylemlerinde birbirinden ayrışıyor mu? Türkiye'nin farklı kimlikleriyle ilgili politikalarında birbirinden ayrışıyor mu? Hayır. Başbakan, 'Ana dilde eğitim asla olmaz. Türkiye'de bir tek millet var, o da Türk milletidir, onun dışında başka millet asla olamaz, başka hiçbir dil eğitim dili, kamusal dil, resmi dil olamaz' diyor. Bunu Kürt ve Alevi Kemal Kılıçdaroğlu da diyor. Aynısını o da tekrar ediyor. 'Türklükten, Türk milletinden vazgeçilmez, Türkçe dışında ana dilde eğitim asla olmaz' diyor. Bunun aynısını başka kim söylüyor? MHP'nin Genel Başkanı söylüyor. Farkı mezheplere yaklaşımlara baktığımızda yine üçü aynısını söylüyor. Üçü de milliyetçilikte, üçü de Türkçülükte birleşiyorlar. Üçünün de ortak paydası budur. Tek farklı söyleme sahip olan BDP'dir. Bu nedenle BDP, üç partinin de hedefindedir. BDP'ye yönelik tutuklama operasyonları, soykırım operasyonları üç partinin de desteği ile gerçekleşmektedir. Çünkü BDP'nin varlığı, bu üçünün de ırkçılığını, milliyetçiliğini teşhir ediyor" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

ULUDERE OLAYI

Konuşmasının son bölümünde Uludere olayını ele alan Demirtaş, bu olayın 'Kürtleri işte böyle bütün dünyanın gözü önünde savaş uçağı ila parçalarız, hesabını da vermeyiz' demek için yapıldığını öne sürdü. Olayın üzerinden 1 yıl geçtiğini ve Başbakan Erdoğan'ın olayın yıl dönümünde televizyona çıkarak, “Yargı kararını açıklasın, bunlar sivil mi değil mi? Göreceğiz” şeklinde açıklamalarda bulunduğunu kaydeden Demirtaş, şöyle devam etti:

"Şunu açıkça söyleyeyim ki, Uludereli aileler orada. 19'u çocuk 34 kişi katledildi. Köyleri belli, evleri belli, okulları belli, şu ana kadar ne iş yaptıkları belli. Bu çocukların büyük bir kısmı öğrenciydi ve okula gidiyordu. Tamamı sivildi. Ben şunu sormak istiyorum; bunların hepsi PKK'lı olsa senin bu yaptığın katliam yine insanlık suçudur."

Demirtaş, yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi dahil birçok ilçe belediyesini kazanma hedefinde olduklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: