Bdp Genel Başkanı Selahattin Demirtaş:

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bitlis’in Tatvan ilçesinde halka seslendi.Diyarbakır’dan karayolu...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bitlis’in Tatvan ilçesinde halka seslendi.

Diyarbakır’dan karayolu ile Tatvan’a gelen Demirtaş ve beraberindekiler, konvoy halinde Cumhuriyet Caddesi'nde tur attı. Daha sonra Tatvan çarşı merkezinde kısa bir konuşma yapan Demirtaş, halka seslenerek, cezaevlerindeki açlık grevlerini destekledikleri için Bitlis ve Tatvan halkına teşekkür etti. Demirtaş, "Bu, cezaevlerinde açlık grevi yapan arkadaşlarımızın taleplerinin, halk tarafından, milyonlarca Kürt tarafından sahiplenmesinin göstergesidir. Bizler de bugün Van’da yarın Muş’ta kitlesel büyük mitinglerle bir kez daha taleplerin arkasında olduğumuzu, açlık grevi yapan arkadaşlarımızın ölümüne asla izin vermeyeceğimizi ve canını seve seve vermeyi göze alan siyasetçilerin ölümüne izin vermek istemediğimizi göstereceğiz. Halkın sahiplenmesi bu açıdan çok önemlidir. Özellikle bugün ve yarın çok kritik günlerdir. Her yerde halkımızın bu görkemi sahiplenmesinin sürmesi gerekiyor. Bugün ve yarın aynı zamanda açlık grevleri kitleselleşecek ve bu sahiplenme ile birlikte ben inanıyorum ki; çözüme yaklaşmak çok daha kolay ve çok daha güçlü olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Demirtaş, konuşmanın ardından Van'a gitmek üzere Tatvan'dan ayrılırken, Demirtaş ilçeden ayrıldıktan sonra, BDP'liler tarafından cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili basın açıklaması yapıldı.

MİTİNG ALANINDA DAVETSİZ MİSAFİR

Öte yandan, Selahattin Demirtaş'ın ziyareti öncesi Tatvan Belediyesi temizlik ekipleri tarafından Cumhuriyet Caddesi'nde temizlik yapılırken, Demirtaş'ın konuşma yapacağı alana gelen inek dikkatleri çekti. Alanda bir süre dolaşan başıboş inek, vatandaşlar tarafından birkaç defa uzaklaştırılmak istense de, inek alanda durmaya devam etti. Bir süre sonra inek, Cumhuriyet Caddesi'nde ilerleyen araçların arasına dalarak alandan uzaklaştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: