BDP Grup Başkanvekili Baluken: Öcalan'ın Koşulları Müzakereye Uygun Değil

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, İmralı ile gerçekleştirilen görüşmeler ile ilgili, “Öcalan’ın koşulları müzakere yapmaya...

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, İmralı ile gerçekleştirilen görüşmeler ile ilgili, “Öcalan’ın koşulları müzakere yapmaya yönelik uygun koşullar değil. Müzakere süreci işleyecekse bununla ilgili durumun gözden geçirilmesi gerekiyor.” dedi.
BDP’nin kapalı grup toplantısı sonrasında Grup Başkanvekili İdris Baluken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. “İkinci bir görüşme olacak mı? Ne zaman olacak?” şeklindeki soru üzerine Baluken, “Öyle bir bilgi yok.” cevabını verdi.
Kendileri için önemli olanın görüşmelerin müzakereye doğru evrilmesi olduğunu söyleyen Baluken, “Müzakerenin oluşması için tarafların müzakere sürecini sağlıklı olarak yürütebileceği koşulların sağlanması gerekiyor. Şu anda İmralı’da, bu görüşmelerin bir tarafı olan Öcalan’ ın koşulları müzakere yapmaya yönelik koşullar değil. Müzakere süreci işleyecekse bununla ilgili durumun gözden geçirilmesi gerekiyor.” diye konuştu.
Baluken, görüşmeleri tam bir müzakere süreci olarak nitelendiremediklerini aktardı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın terörist başı Abdullah Öcalan’a ev hapsinin gündemde olmadığı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Baluken, “Bu bir sürecin gidişatı içinde değerlendirilebilecek koşullar. Biz daha bir müzakerenin başlayıp başlamadığı, müzakerenin adını koyma noktasında bile tereddütlü iken gidişat içinde sürecin sonunda görüşülebilecek bir duruma ilgili yapılan açıklamaları doğru bulmuyoruz.” dedi.
Başka bir soru üzerine Baluken, “Ahmet Bey ne açıklama yaptı bilmiyorum ama yarın eş başkanlarımız BDP’nin sürece bakışını, hangi aşamada olduğunu, önümüzdeki dönem ile ilgili açıklamaları grup toplantısında aktaracaklar.” şeklinde konuştu.
Yeni ziyaretlerde hangi isimlerin olacağı yönündeki soruya karşılık ise Baluken, “İsimlere çok takılmamak lazım.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: