Bdp Heyeti Karacadağ’da

ŞANLIURFA (İHA) – Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Çıkrık köyünde BDP Siverek İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen “Barış...

ŞANLIURFA (İHA) – Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Çıkrık köyünde BDP Siverek İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen “Barış İçin Karacadağ’dayız” programına BDP’li milletvekilleri de katıldı.

Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk ve BDP milletvekilleri Altan Tan ile İbrahim Binici, geçmişte Türkmen aşiretleri ile yaşanan sorunların çözümü ve barış sürecine destek için Siverek ilçesine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Çıkrık köyünde düzenlenen “Barış İçin Karacadağ’dayız” programına katıldı. Programda Abdullah Öcalan sloganları atılarak, poster açıldı. Kurulan çadırda konuşan Ahmet Türk, “Biz çözüm için, kardeşlik için buradayız. Geçmişte korucular ve aileleri ile yaşanan sorunların çözülmesi, bölge halkının bize olan güveninin tazelenmesi için buradayız. Bugün bizim için çok önemli bir gün. Halkımızla buluşmayı esas alan, bu sürece halkımızın nasıl baktığını ve bu süreci halkımızla paylaşmaya çalıştığımızı önemli günlerden geçiyoruz. Tabii ki burada karar verecek olan halkımızdır. Halkımızın düşünceleri bizim için çok önemlidir. Ama şu mesajımızı da veriyoruz ki, halkımız bilsin ki birlik ve beraberlikle biz özgürlükleri ancak sağlayabiliriz. Bu nedenle bizim yaptığımız çalışmalar, halkımızın birliğini temin etmek, halkımızı anlamak, halkımızın bizden beklentilerini anlamaktır. Yılların acıları, yılların ağır bedelleri ile bugünlere geldik. Geçmişte zaman zaman bazı yanlışlıklar da yapıldı. Hatta bazı yanlışlıklardan dolayı bazı insanlarımızı da yitirdik. Silah almak zorunda kalan insanlarımız da oldu. Biz bu insanları kardeşimiz olarak biliyoruz ve her zaman kardeşlerimiz olarak kalacaklardır. Biz buradan bütün koruyucu kardeşlerimizden barış sürecine destek vermelerini istiyoruz. Halkıyla buluşmalarını istiyoruz. Halkıyla beraber daha özgür, daha iyi günler için çaba göstermelerini istiyoruz. Biz onlara açığız. Biz geçmişin üzerine sünger çekiyoruz. Yeni bir sayfa, yeni bir dönem olarak bugün bu dönemi ilan ediyoruz. Bütün koruyucu kardeşlerimize çağrı yapıyoruz. Gelin halkınızı anlayın, halkınızın mücadelesine katkı sunun. Halkınızla bütünleşin diyoruz. Büyüklerimiz, üyelerimiz burada. Onlardan bir beklentimiz var. Onların halkımızın bu mücadelesini anlamalarını ve bu mücadeleye destek vermelerini bekliyoruz. Aydınlarımız var, devrimcilerimiz var, emek veren, mücadele eden, bedeller ödeyen insanlarımız var. Artık herkesin birbirini anlayacağı, destek vereceği bir sürecin içerisindeyiz. Umut ediyoruz ki barışa ve daha özgür bir geleceğe sahip oluruz” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından konvoy ile köyden ayrılan Ahmet Türk ve beraberindeki heyet, Karacadağ Kayak Merkezi’ne gitti. Kayak merkezinde kurulan çadırlarda konuklara yemek ikram edilirken, halaylar da çekildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz