Bdp Heyeti Süleymaniye’ye Gitti

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kandil'e yapılan hava saldırılarını eleştirerek,...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kandil'e yapılan hava saldırılarını eleştirerek, “Bir yandan çözüm için mektup gidiyor, öbür taraftan da hava saldırısı için savaş uçakları gidiyor” dedi.

Aralarında BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak, DTK üyesi Bağımsız Milletvekilleri Ahmet Türk, Aysul Tuğluk ve BDP milletvekili Altan Tan’ın bulunduğu heyet, Irak’ın Süleymaniye kentine gitti. Süleymaniye gidişi öncesi konuşan Demirtaş, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Heyet olarak Süleymaniye ziyareti gerçekleştireceklerini söyleyen Demirtaş, “Programımızın gidişatına göre belki bir Hewler (Erbil) ziyareti de olabilir. Orada Kürdistan Hükümeti’nin ve değişik partilerin temsilcileri ile bir araya geleceğiz. Belki karşılıklı değerlendirmelerimiz olur. Bir iki gün içerisinde çalışmalarımızı tamamlayıp geri döneceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Heyet içerisinde Kandil’e gidecek olan var mı? sorusuna Demirtaş, “Yok. Biz mektubu başka yöntemler ile gönderdik. Mektup ulaşmış olmalıdır diye düşünüyorum. Mektubun cevabı aynı yöntem ile bize gelirse bizlerde cevabın İmralı’ya ulaşması için katkı sunarız” şeklinde yanıtladı.

Kandil'e düzenlenen hava saldırılarını eleştiren Demirtaş, “Şunu da söylemek istiyorum. Sayın başbakan, yaptığı çağrılarda 'silahlarını alsın ülkenin dışına çıksın' şeklinde bir ifade kullanıyor. Aynı zamanda ülkenin dışında bulunanlara Kandil'e hava saldırıları oluyor. Bu gün de bir hava operasyonu gerçekleştirildi. Böylesi bir tutum ve politikayı çok tehlikeli olarak değerlendiririz. Sayın başbakan ortada bir eylem hazırlığı yokken, PKK’nın bir eylem girişimi yokken buna rağmen bu tür şeyleri onaylıyor ve bizzat emir vererek yaptırıyorsa bu çok tehlikeli bir iştir. Böylesi süreçler ciddi güven bunalımı yaratacak, kaygı yaratacak girişimlerdir diye düşünüyoruz. Bir yandan çözüm için mektup gidiyor öbür taraftan da hava saldırısı için savaş uçakları gidiyor. Bu ikisi aynı anda ciddi bir tutarsızlık, çelişkidir diye düşünüyoruz” ifadelerin kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: