Bdp Iğdır Milletvekili Pervin Buldan:

IĞDIR (İHA) – Iğdır’da, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'...

IĞDIR (İHA) – Iğdır’da, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' münasebetiyle düzenlenen etkinlikte konuşan milletvekili Pervin Buldan, "Süreci Sayın Öcalan başlattı" dedi.

Zübeyde Hanım Bulvarı’nda düzenlenen programda konuşan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, içinde bulunulan sürecin Öcalan tarafından başlatıldığını söyledi. Buldan, “Bu süreçte müzakere masasında sayın Öcalan oturuyorsa, Öcalan eğer bu diyalog içerinde ise Kürt halkı asla bir kaygıya kapılmasın. İmralı Cezaevi’nde onurlu bir barışın temeli atılıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Sürecin sabote edilmeye çalışıldığını savunan Buldan, “Bu süreci sabote etmek için karşımıza çıksalar da bizim inancımız ve kararlılığımız onların karşısına çıkacaktır. Tıpkı Fidan'lar, Leyla ve Sakine'leri katledenlerin karşısına çıkan her biriniz gibi. Bu katliamdan sonra bu süreç bitmediyse, devam ediyorsa bu da Kürt halkının barışa olan sevdasındandır, tutkusundandır ve barışa olan özlemindendir” şeklinde konuştu.

Bu süreçte Öcalan'ın arkasında olduklarını belirten Buldan, şöyle devam etti:

“Biz Kürt halkı olarak bu süreçte sayın Öcalan’ın arkasındayız. Bu süreçte kendisine güç ve destek vereceğimizi, her şartta her koşulda birlikte yürüyeceğimiz, hareket edeceğimiz, barış ve umut yolunda buradan bir kez da daha açık bir şekilde ifade ediyoruz. Sayın Öcalan'ın arkasındayız. Barış sürecinin içerindeyiz.”

Barış sürecinde Öcalan'ın herkesten destek beklediğini ifade eden Buldan, “Sayın Öcalan, onurlu bir barış hareketi için herkesten destek istiyor. Yalnız kadınlardan değil, gençlerden, Türkiye’de yaşayan bütün halklardan destek bekliyor. Herkesin bu barış sürecine katkı sunması gerektiğini, Türkiye’de yaşayan bütün halkların özgür bir barışı elde edebilmeleri için bu süreçte katkı sunması gerektiğini ifade ediyor. Biz buradan Iğdır halkı olarak Sayın Öcalan’ın yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum. Artık analarımız ağlamasın, gençlerimiz ölmesin. Ne bir gerilla ne bir polis ne bir asker ölmesin” diye konuştu.

Reklam
Reklam

CHP'ye sürece destek olması çağrısında da bulunan Buldan, ”Tarih barış sürecine kimlerin katkı verdiğini, kimlerin savaştan yana olduğunu bir gün yazacak. Barışa destek verenler, tarihe altın harflerle adlarını yazdıracak. Ama bu süreçte savaştan yana olanlar, kandan beslenenler, tarihe kara leke olarak adlarını yazdıracak. CHP'nin bu süreçte yerini alması gerektiğini, MHP'nin de bu savaştan beslenmemesi gerektiğini, bu savaşta sadece annelerin ağladığını, gözyaşlarının sel olup aktığını herkes bilmeli” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kürt sanatçı Rojdin’in Kürtçe şarkılar okuyarak verdiği konserin ardından etkinlik olaysız şekilde sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz