BDP: İmralı Sürecini Ilerletmek En Temel Görevimizdir

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), İmralı sürecini ilerletmenin en temel görevleri olduğunu bildirdi. Teröristbaşı Abdullah...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), İmralı sürecini ilerletmenin en temel görevleri olduğunu bildirdi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilişin yıldönümü olan 15 Şubat'ta bütün il ve ilçe örgütlerinin 'Öcalan'a özgürlük' şiarıyla etkinlik yapılacağı ifade edildi.

BDP MYK, İmralı'daki görüşmeler ve Öcalan'ın yakalanış yıldönümü olan 15 Şubat'ı görüştü. MYK sonrası açıklanan bildiride, İmralı'da resmi bir heyetin Öcalan ile görüşmesi ve bunun aleniyet kazanmış olmasının parti açısından büyük önem arz ettiği vurgulandı.

Reklam
Reklam

"Partimiz yüz yıllık yakıcı bir sorunu kökten çözebilmenin başlangıcı sayılabilecek bu sürece başından itibaren büyük bir sorumlulukla katkı yapmayı önüne en temel görev olarak koymuştur." denilen bildiride, "Gelinen noktada BDP heyetinin Sayın Öcalan'la görüşmesi sürecin ilerlemesi açısından büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle hükümetin BDP heyeti üzerine yaptığı tartışmalar sürecin önemiyle bağdaşmamaktadır. Hükümet, adeta sürecin ilerlememesi için çalışmakta ve bunun da vebalini BDP'ye yüklemeye çalışmaktadır. Sayın Öcalan tarafından başlatılan bu süreci ilerletmek ve azami katkı sunmak partimiz için temel bir görevdir. BDP'nin kurumsal kimliğinin tartışılması hiçbir kişinin ve hiçbir kurumun yetkisinde değildir. Eş genel başkanlarımıza, parti yetkili organlarımıza ve Meclis grubumuza güvenimiz tamdır ve parti yetkililerimizin, parti organlarımızın, milletvekillerimiz arasında ayrım yapılmasına izin vermeyiz. Bugüne kadar Sayın Öcalan'ın muhataplığı konusunda partimiz ve halkımız büyük bedeller ödemiştir. Bu nedenle partimiz, dün olduğu gibi bugün de kendi sorumluluğunun bilincinde olarak sürecin ilerlemesi için çalışacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Reklam
Reklam

Süreç boyunca tüm görevlendirmelerin BDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak tarafından yapılacağının belirtildiği bildiride, 15 Şubat vesilesiyle bütün il ve ilçe örgütlerinin 'Öcalan'a özgürlük' şiarıyla düzenleyeceği etkinliklerde bu gerçeklerin dile getirilmesi istendi.

Türkiye'nin sahip olacağı eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir anayasanın hem Kürt sorununun çözümünün ve barışın, hem de Türkiye'nin demokratikleşmesinin belgesi olması gerektiğinin vurgulandığı bildiride, "Bu ise; halkın yönetime doğrudan katılmasından öz yönetimlerin geliştirilmesine, bütün toplumsal grupların eşitliğinden, özgürlüklerin geliştirilmesi mücadelesine açık olmasına, temel insan haklarının korunmasından, ekonomik ve sosyal hakların garanti altına alınmasına, pek çok ilkeyi esas alan, devleti değil insanı temel alan bütünlüklü bir anayasa demektir. BDP bu perspektifle Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda çalışmalarına devam edecektir." denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: