BDP İstanbul İl Başkanı: Son 30 Yılın En Anlamlı Nevruz Bayramı'nı Kutlayacağız

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Başkanı Asiye Kolçak, bu yıl 127 ayrı yerde...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Başkanı Asiye Kolçak, bu yıl 127 ayrı yerde Nevruz Bayramı'nın kutlanacağını söyledi. Kolçak, "Son 30 yılın en anlamlı Nevruz Bayramı'nı kutlayacağız. Bildiğiniz gibi tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bu Nevruz Bayramı Türkiye halkları olarak çok anlamlı olacak." dedi.

BDP İstanbul İl Başkanı Asiye Kolçak, 17 Mart 2013 tarihinde Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı’nda gerçekleşecek olan Nevruz Bayramı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Son 30 yılın en anlamlı Nevruz Bayramı olacağını söyleyen Kolçak, “Son 30 yılın en anlamlı Nevruz Bayramı'nı kutlayacağız. Bildiğiniz gibi tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bu Nevruz Bayramı Türkiye halkları olarak çok anlamlı olacak. Kürt sorununun çözüme doğru gittiği bu süreçte BDP olarak biz 127 merkezde Nevruz Bayramı kutlamalarını yapacağız. Her mahallede, her ilçede barışçıl bir şekilde halkımız bayramı kutlamaya başladı. Biz de İstanbul tarafını büyük bir mitingle Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı’nda gerçekleştireceğiz. İstanbul’daki kutlamalarına Eşbaşkanımız Gülten Kışanak, sanatçı Mikail Aslan, Ayşenur Kolivar ve Mezopotamya Kültür Merkezi grubu katılacak. Bunun yanında bütün teknik ve örgütsel çalışmalarımızı tamamladık. İstanbul İl Örgütü olarak 2013 Nevruz Bayramına hazırız. Bu vesile ile bugüne kadar partimizi yalnız bırakmayan aydın kişi ve grupları Nevruz Bayramına davet ediyoruz. Tüm halkımızı barışçıl ruhla kutlamaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

'21 MART GÜNÜ İMRALI’DAN YAPILACAK AÇIKLAMAYI HEYECANLA BEKLİYORUZ'

İmralı’dan 21 Mart günü yapılacak olan açıklamayı heyecanla beklediklerini söyleyen Kolçak, açıklamanın barış getirmesini umduklarını söyledi. Kolçak sözlerine şöyle devam etti:” Bu sürecin özellikle önemi şurada; 21 Mart Nevruz’unda İmralı’da yapılacak olan açıklamayı heyecanla bekliyoruz. Umarım bu açıklama Türkiye’de süren kardeş kavgasını tümden ortadan kaldırır.Önümüzde ki günlerde çok daha güzel eşit ve özgürlük için bayramları ve günleri hep birlikte yaşayacağız. Bu sürecin özellikle önemi şurada 21 Mart Nevruz’unda İmralı’da yapılacak olan açıklamayı heyecanla bekliyoruz. Umarım bu açıklama Türkiye’de süren kardeş kavgasını tümden ortadan kaldırır. Önümüzde ki günlerde çok daha güzel eşit ve özgürlük için bayramları ve günleri hep birlikte yaşayacağız. Bu hassa süreçte provakatif eylemler olabilir. Bu konuda bütün ilçe örgütlerimizle birlikte sayısı binleri aşan güvenlik personeli oluşturduk. Lakin bizim tek taraflı güvenliği sağlamamız mümkün değil. Bu noktada emniyet ve valilik sorumluluğunu yerine getirirse bir problem olacağını sanmıyorum.”

Reklam
Reklam

Kolçak, 12 Mart'ta Bursaspor taraftarının kendilerine saldırdığını iddia ederek, emniyet güçlerinin ayrımcılık yaptığını savundu. Kolçak,” Bildiğiniz gibi 8 mart dünya kadınlar gününde kadıköy’de kutlamalara ırkçı bir saldırı yaşanmıştı. Bursa taraftarları saldırıyı gerçekleştirdikten sonra elini kolunu sallayarak oradan ayrıldılar. Bu saldırılar bizden olsaydı. Hepimiz gözaltına alınırdık. Burada belirleyici olan Valiliğin ve Emniyetin yaklaşımlarıdır. Biz halkımızı tanıyoruz. Halkımız provokasyona gelmeyecektir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz