BDP İzmir Eş Başkanı Kaya:19 üye ve yöneticimiz gözaltına alındı

BDP İzmir Eş Başkanı Yusuf Kaya, sabah 06.00 sıralarında BDP Bayraklı İlçe Başkanı Zeynel Hasdemir,...

BDP İzmir Eş Başkanı Yusuf Kaya, sabah 06.00 sıralarında BDP Bayraklı İlçe Başkanı Zeynel Hasdemir, il yöneticisi Emine Aslan, BDP PM üyesi Ahmet Demiroğlu ve Mezopotamya Kültür Merkezi Yöneticisi Emir Ali Genç'in de aralarında bulunduğu 19 parti üyesi ve yöneticilerinin gözaltına alındığını söyledi.
Son iki yıldır yapılan operasyonların İzmir'e taşındığını belirten Kaya, İzmir'de karşı karşıya kaldıkları durumun 2009 yerel seçimleri sonrasında demokratik mücadelelerine yönelik başlatılan tasviye politikalarının devamı olduğunu iddia etti. KCK operasyonları sonucu bugüne kadar içlerinde belediye başkanlarının da olduğu üç bin dolayında üye ve yöneticilerinin gözaltına alındığını ifade eden Kaya, operasyonların hukuki dayanağının olmadığını öne sürdü. Kaya, gözaltına alınan ve tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını, operasyonların durdurulmasını istedi. Barış ve Demokrasi Partisi İzmir İl Başkanlığı önünde yapılan basın açıklamasının ardından grup, 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Reklam
Reklam

GÖZALTINA ALINANLARIN SORGUSU SÜRÜYOR
İzmir merkezli 6 ilde yapılan operasyonlarda toplam aralarında H.A., İ.Ç., C.A., H.S., İ.A, M.T., H.D., F.Ç., C.E., M.K., A.G., A.Ş, T.Y. ve G.A.'nın da bulunduğu 31 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Aralarında İstanbul'un da bulunduğu diğer illerde gözaltına alınan kişilerin de İzmir'e getirildiği belirtildi. Yaklaşık 40 adreste yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayar, CD, kitap ve örgütsel içerikli dökümana el konulduğu iddia edildi. Zanlıların Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz