BDP Meclis'e gensoru ile gelecek

BDP’nin 1 Ekim’de Meclis’e gelip yemin etmesi durumunda yapacağı ilk iş Adalet Bakanı Sadullah Ergin hakkında gensoru vermek olacak.

ANKARA (ANKA) - BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, “Tecrit devam eder, tutuklu milletvekilleriyle ilgili görüşme isteklerine engel sürerse ilk işimiz Adalet Bakanı hakkında gensoru vermek olacak” dedi.

Son günlerde yapılan açıklamalarla, “Meclis’e dönüş sinyali” veren BDP yemin etme sonrası yapacakları ilk çalışmayı da belirledi. ANKA’ya konuşan BDP'li Kaplan BDP grubunun üyeleri olan tutuklu milletvekilleri hakkında 7 Eylül’de Adalet Bakanı Ergin’le görüşmek için özel kaleme not bıraktıklarını ancak henüz yanıt alamadıklarını söyledi. Özel kaleme randevu talebiyle ilgili son yaptıkları aramada, “Bakan çok meşgul” yanıtını aldıklarını açıklayan Kaplan şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Bakan Ergin’in nezaketen de olsa içtüzüğe göre anında dönmesi gerekir. Tutuklu milletvekilleri bizim partimizin mensubu. Onlarla bir hukukumuz olmalı. Yapacağımız görüşmede de bu hukukun sağlanmasının yollarını konuşmak istiyoruz. Eergenekon, Balyoz ve Şike operasyonu kapsamında tutuklularla görüşme isteklerine yeşil ışık ama bizim için sürekli kırmızı ışık yanıyor. Yine İmralı’da Öcalan’la görüşmeler 'koster bozuk, hava kötü, deniz sulu' gibi saçma gerekçelerle engelleniyor. Bu toplumu geriyor. Daha önce yaşanmış süreçleri bir daha yaşamak istemiyoruz. Eğer tecrit devam eder, tutuklu milletvekilleri ile görüşme isteklerine yönelik engeller sürerse Meclis’e gelmemiz durumunda ilk işimiz Adalet Bakanı hakkında soru önergesi vermek olacak.”

Kaplan, “Bakan Ergin BDP’nin henüz yemin etmemesi nedeniyle görüşme talebine yanıt vermiyor olabilir mi” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Bu nedenle görüşme yapılmıyorsa Meclis Başkanlığı üst düzeyde neden bizi kabul etti? Grup başkanvekilliğinin görevi belli. Biz kişisel görüşme arayışında değiliz. Meclis’te bir grubun temsilcisiyiz. Bakan içtüzüğe göre hemen bize dönmeli. Görünen o ki Bakanlar da 'Artık iyi niyetli davranmayız' diyen Başbakanla aynı çizgide. 'İyi niyetli davranmayacağız' demek 'kötü niyetli davranacağız' demek değil mi? Kötü niyetli davranırlarsa bunun da bedeli olur.”

Reklam
Reklam