BDP Milletvekili Aydoğan'ın Yargılanması

Diyarbakır'da, milletvekili seçimleri öncesinde katıldığı 4 etkinlikte suç unsuru tespit edildiği iddiasıyla hakkında dava açılan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın

Diyarbakır'da, milletvekili seçimleri öncesinde katıldığı 4 etkinlikte suç unsuru tespit edildiği iddiasıyla hakkında dava açılan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlenmesine karar verildi.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Aydoğan katılmadı.

Mahkeme heyeti, dosyada yapılan incelemenin ardından, sanığın milletvekili oluşu nedeniyle "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan hazırlık aşamasında herhangi bir işlem yapılmadığından dokunulmazlığının kaldırılması için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilmek üzere fezleke düzenlenmesine karar verdi.

Reklam
Reklam

Mahkeme ayrıca, dokunulmazlık kapsamında kalmayan "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" eylemleri yönünden de fezleke sonucunun beklenilmesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

-İstenen ceza-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Aydoğan'ın katıldığı 4 ayrı etkinlikte, suç işlediği iddia edildi.

Aydoğan'ın 13-14 Mayıs 2011 tarihinde Uludere'deki çatışmada ölü ele geçirilen 12 terörist için Diyarbakır'da düzenlenen yasa dışı yürüyüşe katılarak, örgüt mensupları için saygı duruşunda bulunduğu bildirilen iddianamede, sanığın ayrıca Tunceli'nin Pülümür ilçesinde ölü ele geçirilen 7 örgüt üyesinden 4'ü için düzenlenen cenaze törenine de katıldığı kaydedildi.

Sanık Aydoğan'ın MEYA-Der'in 18 Mayıs 2011 günü 1982 yılında cezaevinde kendisini yakan 4 örgüt üyesi ile Uludere'de 12 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonları protesto etmek amacıyla organize ettiği yürüyüşe katıldığı belirtilen iddianamede, sanığın ayrıca 20 Nisan 2011 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki çatışmada ölen örgüt mensubu için düzenlenen cenaze törenine katılarak, suç işlediği ileri sürüldü.

Reklam
Reklam

Sanık Aydoğan'ın "terör örgütünün propagandasını yapmak", "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" ve "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Muhabir: İbrahim Yakut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: