Bdp Milletvekilleri Açlık Grevine Hazırlanıyor

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, grup olarak ölümleri durdurmak için açlık grevlerine başlayacaklarını bildirerek, "Yarın...

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, grup olarak ölümleri durdurmak için açlık grevlerine başlayacaklarını bildirerek, "Yarın bizim için arayışların son günüdür. Halkın verdiği mesajlar hükümet tarafından doğru algılanmadıysa biz de bedenlerimizi ortaya koyacağız. Başka çare görmüyoruz" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Siyasi Müsteşarı Michael Miller'ı ziyaret ederek, cezaevlerinde 12 Eylül'den gündür devam eden açlık grevleriyle ilgili bilgi verdi. Ziyaretin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Demirtaş, "Açlık grevleriyle ilgili çok kritik bir dönemdeyiz. Bu konuyla ilgili çözümler bulmaya çalışıyoruz. Hükümetin taleplerle ilgili bakış açısını biliyoruz. Anadilde savunmaya ilişkin adımı önemli görüyoruz ve yasal güvenceye kavuşmasını destekliyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tutuklulardan gelen yasal açıklamaların da olduğunu dile getiren Demirtaş, "Tecritle ilgili ciddi bir tıkanma var. Tecride yaklaşımla ilgili hükümetin somut bir adımının olmaması bu süreci zorlaştırıyor. Umut ediyoruz ki yarın şu saatlerde süreci geciktirmeden avukatlarla düzenli bir görüşme hakkı hükümet tarafından kolaylaştırılır" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "Siz de açlık grevine başlayacak mısınız?" şeklindeki sorusuna ilişkin Demirtaş, "Yarın da bu girişimlerimizi devam ettireceğiz. Yarın da sonuç alınamazsa bütün kararları hayata geçireceğiz" cevabını verdi.

Cezaevlerinde 12 Eylül'den beri süren açlık grevine destek vermek amacıyla DTK Daimi Meclis üyesi BDP Diyarbakır milletvekili Emine Ayna ve BDP Van milletvekili Özdal Üçer'in de fiilen açlık grevine başladığını belirten Demirtaş, "Biz grup olarak da çözüm ve ölümleri durdurmak için açlık grevlerine başlayacağız. Cezaevlerinden tabut çıksın, cenaze çıksın istemiyoruz. Halkımız da mitinglerle alanları dolduracaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Adalet Bakanlığı'nın suç işlemekten vazgeçmesi gerektiğini ileri süren Demirtaş, "İnşallah yarın da tavırları böyle olmaz" dedi.

Sorunun çözümü konusunda hükümetin olumlu davranmaması durumunda yapılacaklardan yine hükümetin sorumlu olacağını iddia eden Demirtaş, "İnşallah o noktaya gelmeyiz. Yarın bizim için arayışların son günüdür. Bizim de engelleyemeyeceğimiz şeyler olabilir. Ölümleri engelleyemeyiz. Halkın verdiği mesajlar hükümet tarafından doğru algılanmadıysa biz de bedenlerimizi ortaya koyacağız, başka çare görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: