Bdp Milletvekilleri Kck Davasını İzledi

BDP’li milletvekilleri, Silivri’de görülen KCK davasını izledi. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, duruşmada Kürtçe...

BDP’li milletvekilleri, Silivri’de görülen KCK davasını izledi. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, duruşmada Kürtçe konuşan sanıkların mahkeme başkanı tarafından uyarılmasına tepki gösterdi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’nün de aralarında bulunduğu bazı milletvekilleriyle birlikte İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK duruşmasını izledi. Duruşmaya verilen arada bir açıklama yapan Gültan Kışanak, “Bu tutuklamalar aslında hepimizi korkutmak, yıldırmak ve sindirmek için alınıyor. İşte bu mahkemelerin önünde, demokrasi meydanlarında yürüyüşlerimizle, eylemlerimizle, protestolarımızla, yılmadan, bıkmadan, usanmadan demokrasi, çözüm, barış, haklarımızı ve özgürlüklerimizi istiyoruz dediğimiz sürede bu yargılamaların bir anlamı kalmayacaktır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Duruşmada Kürtçe konuşan sanıkların mahkeme başkanı tarafından uyarılmasına da tepki gösteren Kışanak, “Demokrasi ayıbı bir kez daha tekrarlandı. Arkadaşlarımız Kürtçe anadillerinde konuşmak istediler ancak mikrofon kapatıldı. Bize bu ülkede varlığınız, kimliğiniz, onurunuz, bir bütün olarak tehdit altındadır demek istiyorlar” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: