BDP: Müdahale Yerine Diplomatik Yollar Sonuna Kadar Işletilmeli

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Başbakan Recep tayyip Erdoğan ile Resmi...

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Başbakan Recep tayyip Erdoğan ile Resmi Konutt'ta yapılan görüşmede, Türk savaş uçağını düşüren Suriye'ye müdahale yerine, diplomatik yolların işletilmesi gerektiğinin ifade edildiğini bildirdi.

Görüşme sonrasında, BDP'den Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Suriye ile yaşanan son krizi görüşmek üzere Başbakan Erdoğan'ın daveti üzerine Başbakanlık konutunda görüştükleri belirtildi.

Reklam
Reklam

TSK’ya bağlı bir Fantom uçağının Lazkiye açıklarında Suriye tarafından vurularak düşürülmesiyle ilgili olarak teknik, diplomatik ve siyasi gelişmelere dair brifing sunulduğu belirtilen açıklamara, şöyle denildi: "Görüşmede ayrıca, olayla ilgili olarak yönelttiğimiz sorular yanıtlanmıştır. Heyetimizce hükümete başından bu yana Suriye’de izlediği politikayla ilgili eleştirilerimiz iletildi. Krizin çözümü konusunda önerilerimiz sunuldu. Bu son olay yaşanana kadar hükümet politikasının uluslararası alanda Suriye’ye dönük müdahale beklentisini artırdığı hatırlatılarak, dolayısıyla bu politikadan artık vazgeçilmesi gerektiği iletildi. Her halükarda BDP’nin ulusal ve uluslararası bir askeri müdahaleyi benimsemediği açıkça ifade edildi.

Misillemeyle cevap verme yerine, diplomatik ve uluslararası hukukun el verdiği yol ve yöntemlerin sonuna kadar işletilerek, olayın üzerine gidilmesi öneri olarak sunuldu. İleriki aşamada, gelişmelere dayalı olarak parlamentonun ve siyasi parti gruplarının bilgilendirilmeye devam edilmesi yönündeki isteğimiz iletildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: