BDP: Önümüzde iki yol var

BDP: "Önümüzde iki yol vardır; ya anlamlı bir müzakere geliştirecek ya da kaotik bir çatışmaya mahkum olacağız"

ANKARA (ANKA) - BDP Genel Merkezi'nden dün "siyasal durum, seçim ve planlama gündemleriyle" yapılan MYK toplantısı sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Yüksekova'da üç vatandaşın "devlet şiddetiyle hedef gözetilerek katledilmesi ve ardından gerçekleştirilen protesto gösterilerine yine aynı güçlerle yapılan ağır saldırı kabul edilemeyeceği" savunulan açıklamada, "Kürt halkına yönelik yaşam hakkını hiçe sayan bu saldırılar, aynı zamanda demokratik çözüm sürecine de saldırıdır. Bilindiği gibi partimiz ve bir bütün olarak tüm Kürt siyaseti Hükümet'in yasal bir güvence sağlamakta ayak direttiği bu süreci yaşatmak ve ilerletmek için büyük bir çaba sarf etmektedir. Ancak başından itibaren yüz yıllık bir sorunu çözme iddiasından çok uzak duran Hükümet, stratejik bir süreç örmek bir süreci bir "çatışmasızlık süreci' olarak sınırlama yaklaşımı içindedir. Bunun içindir ki, İmralı'da Öcalan'la yapılan görüşmeler bir yasal zemine oturtulmamakta, derinlikli bir müzakereye evrilememekte, bu durum süreç karşıtlarına ve paralel devlet unsurlarına provokasyon imkanı sunmaktadır" denildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada,"Önümüzde iki yol vardır; ya anlamlı bir müzakere geliştirecek ya da kaotik bir çatışmaya mahkum olacağız" denilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Partimiz ve halkımız dün olduğu gibi bugün de provokasyonları boşa çıkarmak için duyarlı olacak ve gerekli çabayı gösterecek, İmralı'da Öcalan'la devlet heyeti arasında süren diyalogun yasal zemininin oluşması ve görüşmelerin derinlikli bir müzakereye dönüşmesi için çalışacaktır. Devlet geleneğinin, Kürtlerin hak ve özgürlükleriyle ilgili kazanımlarının devletin belgelerinde yer almaması yaklaşımı en son bütçe görüşmelerinde bir kez daha ortaya çıkmış, Başbakan'ın Diyarbakır'da söylediği "Kürdistan' sözü Ankara'da TBMM'de AKP'nin öncülüğüyle yasaklanmıştır. Bütün bu gelişmeler bugüne kadar kazandığımız her şeyin kendi mücadelemizin sonucu olduğunu bir kez daha bize hatırlatarak örgütlülüğümüzün ve mücadele hattımızın güçlü olmasını zorunlu kılmaktadır. Bu vesileyle Örgütlü Gençlik ile Özgür Geleceğe şiarıyla 1. Olağan Kongresi'ni gerçekleştiren gençlerimizi, mücadelelerinin yol göstericiliğine olan inancımızla selamlıyoruz."

Reklam
Reklam

-"GERÇEK BİR ÇÖZÜM VE KALICI BİR BARIŞ OYLANACAK"-

Kendileri için yerel seçimlerin anlamının belediye kazanmakla sınırlı olmadığı kaydedilen açıklamada, "Seçimler, halklarımıza otoriter, tekçi AKP iktidarına karşı halkların öz gücünü ortaya çıkaracağı, kendi öz yönetimlerini gerçekleştirmenin zeminini yaratacağı bir imkan yaratacaktır. Seçimlerde sadece adaylar oylanmayacak, rantçı, cinsiyetçi tekçi çizgiyle, eşitlik, özgürlük, özyönetim ve adalet çizgisi oylanacaktır. Aynı zamanda gerçek bir çözüm ve kalıcı bir barış oylanacaktır.

Bu seçimleri iki çizgi arasındaki referandum olarak değerlendirmek gerekir. Parti örgütlerimizin seçimlere bu bilinçle hazırlanacaklarına inancımız tamdır" ifadelerine yer verildi.