Bdp-pkk Görüşmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova'da BDP-PKK görüşmesini yorumladı....

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova'da BDP-PKK görüşmesini yorumladı. Bugün gelinen bu durumun başlangıcının Oslo'da yapılan PKK-AK Parti görüşmesi olduğunu öne süren İnce, "Devlet otoritesini kaybetmiştir" dedi.

CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce partisinin Yalova il teşkilatı ile bayramlaştı. Partililerle bir süre sohbet eden İnce, ardından BDP milletvekillerinin bir grup PKK'lı ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. Bu görüşmeyi sert bir dille eleştiren İnce, AK Parti'ye yüklenerek şöyle konuştu: "Türkiye'de işler çivisinden çıktı. İşlerin çivisinden çıkmasının başlangıcı PKK ile AK Parti'nin Oslo görüşmesidir. Türkiye'nin geldiği nokta gerçekten üzücüdür. Milletvekilimizi kaçırıp sonra serbest bırakıyorlar. Sonra BDP'li milletvekillerini PKK'lı teröristler karşılıyor. Sarmaş dolaş can ciğer kuzu sarması oluyorlar. Böyle bir ortamda devlet yok olmuş, otoritesini kaybetmiştir. Başbakan 'Türkiye Cumhuriyeti'nin her santimetrekaresine hakimiz' diyordu, öyle olmadığını hepimiz görüyoruz. Bu görüşmelerden sonra Başbakan'ın dünkü açıklamaları ve partimize çamur atması dayanılacak gibi de değildir. Türkiye otoritesini kaybetmiştir ve Türkiye bu noktaya AKP ile gelmiştir."

Reklam
Reklam

Suriye ve Irak ile yaşanan gerginliğe de değinen İnce, Türkiye'nin komşuları ile sıfır sorun noktasından sıfır komşu noktasına geldiğini söyledi. AKP'nin Ortadoğu'da emperyalist güçlerin taşeronluğuna soyunduğunu iddia eden İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sıfır sorun noktasından çıkıp sıfır komşuya ulaştık. Suriye düşman ülke, Irak'la devlet temasımız yok. Tek dostumuz Barzani kaldı. Suriye'ye demokrasi getireceklerdi. Ama Suriye'ye demokrasi getirmek isteyenler ABD'nin geçmişte Irak'a da demokrasi getirdiğini galiba unuttu. Katar'da, Suudi Arabistan'da demokrasi mi var ? bunları sorgulamak lazım. AKP emperyalist güçlerin taşeronudur. AKP emperyalist güçlere teslim olmuş bir partidir. Türkiye'nin bağımsız bir devlet olmasını tehlikeye sokmuş bir partidir. 90 yıllık kazanımlarımızı kaybetmek üzereyiz. Türkiye onurunu kaybetmiştir"

ATATÜRK'ÜN İSMİNİ AĞIZLARINA ALMAKTAN KORKUYORLAR

Atatürk'ün Yalova'ya gelişinin 83. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na partililerle birlikte çelenk bırakan CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, burada yaptığı konuşmada tören düzenlemeyen Yalova Valisi Esengül Civelek ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ı eleştirdi.

Reklam
Reklam

2002 ve 2003 yıllarında Atatürk'ün Yalova'ya gelişini törenlerle kutladıklarını anlatan İnce, sözlerini şöyle tamamladı: "Yalova Belediyesi ve Valilik buna ön ayak olmuştu. Bugün ne oldu da bu ülkenin valisi, belediye başkanı Atatürk'ün adını ağzına almaktan korkar oldu."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: