BDP Seçim Bürosuna Taşlı Saldırı

Elazığ’ın Hicret mahallesinde bulunan BDP Seçim bürosuna saldırı yapıldı.

Elazığ’ın Hicret mahallesinde bulunan BDP Seçim bürosuna dün gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından taşlı saldırı düzenlendi.

BDP Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Gütan Kışanak tarafından açılışı yapılan Hicret mahallesindeki BDP seçim bürosuna dün gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından taşlı saldırıda bulunuldu.

Genel olarak akşam saatlerinde açılan seçim bürosunu bu gün açmaya gelen partililer kırık camı ve büro içersindeki taşı görünce güvenlik güçlerine haber verdiler. Olay yerine gelen polis ekipleri, BDP’lilerin şikayeti üzerine faillerin yakalanması için çalışma başlattılar.

Reklam
Reklam

BDP Elazığ il başkanı Turan Çelik yaptığı açıklamada, faillerin bir an evvel yakalanmasını istediklerini belirterek; “Biliyorsunuz bir seçim sürecine girdik ama maalesef bu seçim sürecine girmekle beraber bakıyoruz o karanlık güçler her gün bir yerde bir olay çıkarıyorlar. Daha kaç gün önce Lice’de, ondan sonra yine il binamıza saldırdılar.

Biz bu saldıran kişilerin devlet tarafından bir an önce çıkarılmasını istiyoruz. Çünkü her seferinde ne zaman bizlere, bürolarımıza, seçim araçlarımıza saldırmışsa delidir ne yapsa yeridir. Artık devlet bu delilerin arkasına sığınarak bunları geçiştirmesin. Bir an önce gerçekte Türkiye’de iyi bir demokrasi olacaksa, ileri bir demokrasi olacaksa, barış ve kardeşlik bir arada yaşanacaksa bir an önce herkes aklını başına almalıdır. Bu kirli ittifakların peşine düşmeli, bir an önce bu güçleri hemen çıkartmalıdır.

Çünkü biz ne dün ne de bugün, kimse bizi alıkoyamadı, bizi yolumuzdan geri çeviremezler. Biz o gün ve bugün direnerek buraya geldik. Bundan sonra direnerek Elazığ’da seçime girdiğimiz her yerde de bu seçimleri zaferle kazanacağız. Ama maalesef iki gün önce eş genel başkanımızın buraya gelişiyle beraber 7 tane seçim bürosu açtık ve bunu hazmedemeyen güçler, demokrasiyi içine sindirmeyen güçler maalesef bunları yapıyorlar.

Reklam
Reklam

Bir an önce buradan sesleniyoruz. Devlet istediği zaman nasıl İstanbul’da MHP’nin seçim bürosuna saldırıda 24 saat içinde insanları gözaltına aldıysa ve BDP’ye de bu saldırılar oluyorsa bunu bir an önce çıkarsınlar. Yoksa devlet bu süreçte o kirli eller yine bir şeylerin içinde olarak ellerini karıştırdılar mı sınıfta kalır. Biz buradan teşekkür ediyoruz. Bir an önce bu sorumluların çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: