BDP, taciz iddiasına ne dedi?

BDP Genel Merkezi, KESK’teki taciz iddiasıyla ilgili olarak adı geçen kişilerle partinin hiçbir bağının olmadığını bildirdi.

BDP Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada bugün bir gazetede yer alan haberde partiyle ilgili asılsız, gerçekdışı ifade ve yorumların yer aldığı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

“KESK’teki taciz iddiasına ilişkin olarak yer verilen haberin içerisinde BDP isminin geçmiş olması bir talihsizliktir. Partimizin bu olayla uzaktan yakından bir ilgisi bulunmamaktadır. KESK ayrı bir kurumdur. KESK’te adı geçen kişilerin BDP’yle hiçbir bağı yoktur. Haberde iddia edildiği gibi bu olay BDP’nin gündemine hiçbir şekilde gelmemiştir. BDP olarak, iddia edildiği gibi hiçbir KESK yöneticisiyle görüşme yapmadık. Kimseye de herhangi bir destek vermemiz ya da konuya taraf olmamız söz konusu değildir. Bu olay tamamen KESK’in kendi iç sorunudur. Parti olarak bu sorunun asla tarafı olmadık, olmayız. Haberde Milletvekilimiz Sayın Ufuk Uras’la ilgili olarak yer alan iddialar da gerçek dışı olup tümüyle spekülasyondur. Sayın Uras bu konuyu partimizin gündemine dahi getirmemiştir. Bu konunun, BDP ve EDP eksenli gündeme alınmış olması maksatlıdır."

Reklam
Reklam

ANKA