BDP, Uludere'nin Yıl Dönümünde Protesto Eylemi Düzenleyecek

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere olayının yıl dönümünde protesto eylemleri...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere olayının yıl dönümünde protesto eylemleri düzenleyecek.

Yıl dönümünde BDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ile milletvekilleri Uludere'de olacak. 27 Aralık'ta Diyarbakır Adliyesi önünde bir açıklama yapılacak. BDP örgütleri, anma ve protesto eylemleri düzenleyecek. 28 Aralık'ta parti binalarına, işyerlerine ve evlere siyah bezler asılıp yakalara siyah kurdele takma eylemi yapılacak. BDP, diyalog toplantıları kapsamında Alevilerle de buluşma gerçekleştirecek.

Reklam
Reklam

BDP, Parti Meclisi ve MYK'da iç ve dış gelişmeleri değerlendirdi. "Dört yıldır, tüm baskılara rağmen AKP'nin BDP'yi bitir, halkı örgütsüz bırak politikasını boşa çıkaran halkımız, bu süreci de yine partisine sahip çıkarak boşa çıkaracaktır." denilen açıklamada, "Partimiz, açlık grevcilerinin geniş kesimlerce sahiplenilen taleplerinin savunucusu olma ve ortaya çıkan gücü büyütme görevini sürdürecektir. Bu güç, milyonları etkileyecek, Türkiye'yi değiştirecek güçtür. AKP'nin alternatifi en az onun kadar tekçi, onun kadar statükocu olan CHP ve MHP değildir. AKP'yi geriletecek tek güç ezilenlerin ortak mücadelesi olacaktır. Bu çerçevede, ODTÜ'de öğrencilerle öğretim üyelerinin birlikte ve onurlu duruşları ve baskılara boyun eğmemeleri herkese umut vermiştir." ifadeleri kullanıldı.

Uludere konusunda çok geniş kesimlerin adalet çağrılarını sürdürmelerinin çok önemli olduğunun vurgulandığı açıklamada, emir verenlerin henüz ortaya çıkarılmamış olmasının, olayın aydınlatılmamış olmasının kamuoyunun vicdanını kanattığı belirtildi. BDP, Uludere'deki ailelerin acısını paylaşarak aydınlatılana, sorumluları yargı önüne çıkana dek olayın takipçisi olacağı sözünü verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: