Bdp, Umut Göktuğ S. Hakkında Soru Önergesi Sundu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), albay babası ve polis amcaları tarafından eşcinsel olduğu için kaçırıldığı...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), albay babası ve polis amcaları tarafından eşcinsel olduğu için kaçırıldığı öne sürülen Umut Göktuğ S. için soru önergesi verdi.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel tarafından İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunulan soru önergesinde, Umut Göktuğ S.’nin albay olan ve tehdit ettiği belirtilen babası Salih S. tarafından kaçırıldığının basına yansıdığı belirtildi. Konuyla ilgili Umut S.’nin üyesi olduğu KAOS GL’nin verdiği bilgiye göre, ailesinin eşcinsel olduğunu öğrenmesinin ardından evinden ayrılan Umut S.’nin Ankara’ya taşındığı, ailesi tarafından eşcinsellikten vazgeçmezse öldürecekleri yönünde tehdit edildiği kaydedildi. Eşcinselliğin insana dair vazgeçilebilinen bir kimlik öğesi olmadığı belirtilen önergede, şu ifadelere yer verildi:

Reklam
Reklam

“Taşova’da yaşayan av malzemeleri satan amcası Cevdet S.’nin yanına gönderilmesi ve yine amcası tarafından ölüm tehditleriyle kilit altında tutulması üzerine Ankara’ya kaçan Umut Göktuğ S., Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na babası, amcası ve Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Vedat S. hakkında öldürmeye teşebbüs, silahlı tehdit suçlarından dolayı şikayetçi olmuştur. Çankaya Kaymakamlığı’na talepte bulunarak 6 ay süreyle koruma altına alınmasına karar verilmiştir ve üç şüpheli hakkında uzaklaştırma kararı alınmıştır. Ancak 23 Şubat 2013 tarihinde, Umut Göktuğ S.’nin yaşadığı apartmana gelen babası ve amcası 6-7 kişi ile evin önünde beklemiştir. Ev sahibi aracılığıyla bu gruptan haberdar olan Umut Göktuğ S., koruma kararına dayanarak polisi arayarak bildirmiştir. Sonrasında polisin müdahale edeceğini düşünerek sevgilisi Ramazan Kalkan ile evine gitmiştir. Ancak kendisini bekleyen 7-8 kişi tarafından zorla bir kırmızı araca bindirilerek kaçırılmıştır ve Ramazan Kalkan da darp edilmiştir. Bu olaydan sonra derneğin ve avukatın tüm girişimlerine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığı avukatı tarafından belirtilmektedir. Avukatı, babasının subay olması ve mağdurun eşcinsel olmasından dolayı faillerin yakalanamadığını vurgulatmadır.

Reklam
Reklam

Umut Göktuğ S.’nin polis koruma kararı ve uzaklaştırma kararı olmasın rağmen ve olayın olduğu gün mağdurun polisi aramasına rağmen emniyet güçlerinin bu olayı engelleyememesinin sebebi nedir?

Umut S.’nin hayati tehlikesi göz önünde bulundurularak olaydan bugüne kadar emniyet güçleri ve Cumhuriyet savcılığı tarafından herhangi bir işlem, soruşturma yapılmış mıdır?

Nerede olabileceği konusunda bir araştırma yapılmakta mıdır?

Emniyet Müdürlüğü tarafından daha önce uzaklaştırma kararı da alınmış olan 3 şüpheliyle ilgili bir takip başlatmış mıdır? Bu kişilere ulaşıp ifadeleri alınmış mıdır?”

Öte yandan, Umut Göktuğ S.’nin ailesinin yanında olduğu, poliste kaçırıldığına dair herhangi bir kayıt bulunmadığı ve psikolojik destek gördüğü öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: