BDP, Yenişehir'deki olaylarla ilgili suç duyurusunda bulundu

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde önceki gece HEPAR'lı gençler ile BDP'liler arasında çıkan ve 2 kişinin yaralanması,...

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde önceki gece HEPAR'lı gençler ile BDP'liler arasında çıkan ve 2 kişinin yaralanması, 2 kişinin de tutuklanmasıyla sona eren olayın yankıları sürüyor. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bursa İl Başkanlığı, olaylarda ırkçı saldırı gerçekleştirdikleri iddiasıyla 7 kişi hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Yenişehir'de HEPAR'lı gençlerle BDP'liler arasında çıkan kavgayla ilgili soruşturma sürüyor. BDP üyesi bir grup, akşam saatlerinde Bursa Adliyesi'ne geldi. BDP Bursa İl Eş Başkanı Ayla Yıldırım, Yenişehir'de partililerinin ırkçı saldırıya uğradığını öne sürdü. Ayla Yıldırım, isimlerini tespit ettikleri H.S., O.S., A.A., E.B., K.C., Y.G., L.C.S. hakkında 'örgütlenme özgürlüğünü ihlal, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek, siyasi amaçlarla ev ve işyerlerine saldırı yaparak, zarar vermek' iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Yıldırım, "Geçmişte yaşananlar nasıl ki dün yaşanılanların habercisi ise gelecekte de yaşanması muhtemel daha ciddi olayların da işaretidir. Bu nedenle daha vahim olayların yaşanmaması bakımından konuyu ciddiyetle eğrilmesi gerekir. Sorumlular hakkında gerekli cezalar verilmeli." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz