Bdp’den “21 Şubat Dünya Ana Dil Günü” Açıklaması

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, “21 Şubat Dünya Ana Dil...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, “21 Şubat Dünya Ana Dil Günü” nedeniyle bir açıklama yaparak düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Parti binasında bir açıklama yapan Rahmi Kurt, ana dil üzerindeki asimilasyon politikalarını hiçbir şekilde kabul etmediklerini söyledi. Kurt, ”Bu halk asimilasyonları kabul etmeyerek bugüne kadar ana diline sahip çıkmıştır. Bir halkı var eden en önemli unsurlardan biri de dilidir. Bir halkın dili olmasa o halkın halk olmasından bahsetmemiz de mümkün değildir. Allah'ın verdiği bir dile başkalarının yasak getirmesi kabul edilir bir durum değildir. Bu halk kendi ana diline sahip çıkmak, kendi ana dilini konuşmak için büyük bedeller ödemiştir. Gerekiyorsa yine de bedel ödemeye hazırız. Dünya Ana Dil Günü münasebetiyle Eğitim-Sen ve Kurdi-Der öncülüğünde Hakkari’de bir programımız olacak. Herkesi yerel kıyafetleriyle düzenlenecek yürüyüşe katılmaya ve kendi ana dilini, annesinin konuştuğu dili kullanmaya, evinde konuşmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Basın açıklamasına, parti yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: