Bdp'den Rojava’ya Yardım Kampanyası

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, Suriye'deki Rojava halkı için yardım kampanyası başlatıldı.BDP’nin öncülüğünde yapılan yardım kampanyasına, 13...

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, Suriye'deki Rojava halkı için yardım kampanyası başlatıldı.

BDP’nin öncülüğünde yapılan yardım kampanyasına, 13 sivil toplum örgütü destek verdi. Yardım kampanyası, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasıyla halka duyuruldu.

Açıklamayı yapan SES Viranşehir Temsilcisi Nazım Erdoğan, Rojava halkı ile dayanışmanın görev ve sorumluluk olduğunu söyledi. Erdoğan, “Rojava halkının özgürlük ve barış talebi karşısında geliştirilen ambargoları kırmak için çok sayıda STK, siyasi parti, kurum ve kuruluşların yürüttükleri diplomatik temaslar sonuç vermiş, sembolik de olsa Rojava halkına yardımlar ulaşmıştır. Ancak bu yardımların süreklilik kazanması anlam kazanacaktır. Bu temelde DTK’nın çağrısı üzerine yardım kampanyasını kalıcı hale getirmek ve yardımları daha düzenli bir şekilde ulaştırmak için kent dinamikleri olarak biz sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve siyasi partiler, Rojava halkı ile dayanışma koordinasyonu oluşturduk” dedi.

Reklam
Reklam

Nazım Erdoğan, "Gıda, sağlık ve diğer insani ihtiyaçları karşılamak için halkımız seferber olmalıdır. Özellikle un, şeker, yağ, makarna, çocuk maması ve bezi gibi malzemeleri Viranşehir Belediyesi hizmet binasına ulaştırmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Açıklamaya; BDP İlçe Başkanı Halis Aktaş, Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, Tüm-Bel-Sen, Genel-İş, SES, Fırıncılar Odası ve ilçedeki diğer oda ve dernek temsilcileri de katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: