Bdp’den “yasaklı” Eyleme Milletvekilli Destek

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sebahat Tuncel, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği tarafından yasaklanan...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sebahat Tuncel, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği tarafından yasaklanan eyleme destek için havalimanına geldi.

Hava-İş Sendikası tarafından 19 gündür Atatürk Havalimanı’nda devam ettirilen eylem, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği tarafından yasaklanmasına rağmen 15-16 Haziran Direniş Günü’nde de hız kesmeden devam etti. Eyleme, havalimanına gelen BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in de destek verdiği görüldü. Eyleme birçok marjinal grup da destek verirken, polis ekipleri oluşabilecek olumsuz bir duruma karşı yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Reklam
Reklam

Grup adına bir açıklama yapan BDP’li Tuncel, egemenlerin ülkede her zaman için işçinin ve emekçinin hakkını gasp etmek için yoğun çaba içerisinde olduklarını ifade ederek, “Tarihin hangi döneminde olursa olursa olsun, onlar emekçinin ve işçinin bir parça ekmeğine göz koymuşlardır. Biz bunu biliyoruz, bu zihniyete yabancı değiliz. Ama bu gelenek şunu da biliyor, bu ekmeğimize taş koyanlara karşı, ekmeğimizi çalmaya çalışanlara karşı direnenler de var” dedi.

Eylemin ardından havalimanından dağılan yaklaşık 300 kişilik grubun ise metro katında özel güvenlik personellerine hakaret ederek, turnikelerin üzerinden atlayıp, ücretsiz şekilde metroya bindikleri öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: