BDP’den Yolsuzluk Protestosu

Elazığ BDP il örgütü ve EMEP tarafından Yıldız Bağlarından başlayarak, Fevziçakmak mahallesine yolsuzluklara tepki yürüyüşü yapıldı.

Elazığ BDP il örgütü ve EMEP tarafından düzenlenen yolsuzluklara tepki yürüyüşü Yıldız Bağlarından başlayarak, Fevziçakmak mahallesinde yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.

Yıldızbağları mahallesindeki BDP seçim bürosu önünde toplanan BDP ve EMEP'li yaklaşık 300 kişilik grup açtıkları pankart ve dövizlerle hükümeti ve son günlerde kamuoyuna yansıyan yolsuzluk iddialarını protesto ettiler.

Grup Yunus Emre bulvarında hükümet aleyhine sloganlar atarak, Fevzi çakmak mahallesindeki BDP seçim bürosu önünde durdu.

Reklam
Reklam

Burada BDP Elazığ Belediye başkan adayı Mehmet Özcan bir basın açıklaması yaptı.

Özcan açıklamasında; "12 yıldır birlikte hareket eden AKP ve cemaat ne oldu da son birkaç ay içinde birbirine karşı kılıç kuşandı ve kopmanın eşiğine geldi.

Bunun nedenlerini irdelemek gerekir. Bu konuda kamuoyunu aydınlatıp ve doğru örgütlenmeyi geliştirmek gerekir.

17 Aralık AKP ile cemaat arasındaki iktidarı ve devleti ele geçirme mücadelesidir. Artık ipler kopmuştur. Geriye dönüş yoktur.

Başbakanın dediği gibi beraber yürüdük bu yollarda beraber ıslandık yağan yağmurlarda. Gerçekten de her türlü antidemokratik eylemleri yolsuzluğu, hırsızlığı, dolandırıcılığı, rantçılığı, ihaleye fesat karıştırmayı, katliam fermanlarını beraber yapmışlardır.

Böyle birbirlerine girmelerinin sebebi Kürt sorununu şiddetle bastıramamaları ve Kürt sorununu çözümü kendisini dayatmasından dolayıdır.

Hükümette çözme niyeti olmadığı için yapması gereken tüm işleri savsakladı, sulandırmaya çalıştı. Bunu gören toplumum değişik kesimleri yetmez ama evet diyenler, liberaller ve bu güne kadar değişik vesilelerle hükümete destek verenler desteklerini çektiler.

Reklam
Reklam

Hükümet Kürt sorununun çözümü karşısında zorlanmaya başladı. Bunun önünü almak için 17 Aralıkta devleti ele geçirmek için cemaat hükümete karşı çıktı.

AKP hükümeti kurulduğu günden beri cemaatle birlikte 17 Aralıkta ortaya çıkan tüm olumsuz sorunları ortaklaşa yapmışlardı. Ortak hareket etme koşulları daha ağırlıktaydı. Onun için birbirlerini idare ediyorlardı.

Yerelde yönetim gücü olan BDP'nin adete nefes alması bile devlet tarafından izleniyordu. Ama hiçbir belediyesinde ranta, hırsızlığa, yolsuzluğa ulaşılmamıştır.

Türkiye'nin en temiz ve en çok hizmet üreten belediyeleri olmuştur. Bunun sebebi de yapılan hizmetlerde meclisler aracılığıyla halkı yönetime ortak etmesidir.

Yani denetim mekanizmalarının olmasıdır. Ama Türkiye'de sistem tamamıyla ranta, çıkar ilişkilerine, hırsızlığa, yolsuzluğa ve arsızlığa dayandığı için sürekli mikrop üreten bir konuma gelmiştir.

Kürtler sorunlarını hükümetle ortaklaştırılarak çözmek istedi. Ama buna yaklaşmadı.” şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

Reklam
Reklam

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: